Kahire Emniyet Müdürü Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Kahire Emniyet Müdürü Görevden Alındı

Mısır'da, Kahire Emniyet Müdürü Usame Bedir görevden alındı.

16.07.2015 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, Kahire Emniyet Müdürü Usame Bedir görevden alındı.

İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar, yayınladığı kararnameyle Kahire Emniyet Müdürü Usame Bedir'i görevden aldığını ve yerine Halid Abdulal'i getirildiğini açıkladı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Bedir, Başsavcı Hişam Berekat'e düzenlenen suikastteki kusur ve ihmalinden dolayı görevden alındı.

Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada "özel koruma polisleri ile emniyet müdürü arasında gerekli koordinasyonun sağlanmaması neticesinde olayda emniyet güçlerinin kusurlu olduğunun ortaya çıktığını" belirten söz konusu kaynaklar, Bedir'in İtalya konsolosluğu önünde patlatılan aracın bölgeye nasıl girdiğine ve bugün Roksi Meydanı'nda gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin de yeterli gerekçe ortaya koyamadığı ve terör saldırılarının azaltılmasına yönelik bir plan sunmadığını ileri sürdü.

Mısır'ın başkenti Kahire son dönemde, Sina Vilayeti adlı örgütün üstlendiği bir dizi bombalı saldırılara sahne oluyor.

Bugün de Kahire'nin Roksa Meydanı'nda kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yerleştirilen el yapımı iki bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis yaralanmıştı. Cumartesi günü Kahire'deki İtalyan Konsolosluğu yakınında meydana gelen bombalı saldırıda 1 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.

Mısır Başsavcısı Hişam Berekat ise geçen ay, konvoyunu hedef alan bombalı saldırının ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahire Emniyet Müdürü Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement