Kahraman Astsubayın Adını Oğullarında Yaşatacaklar - İstanbul - Son Dakika
Güncel

Kahraman Astsubayın Adını Oğullarında Yaşatacaklar - İstanbul

İstanbul'da bir çift, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in anısına, soyadlarının da "Demir" olması dolayısıyla yeni doğan bebeklerine "Ömer Halis" ismini verdi.

25.08.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE BİLDİRİCİ - İstanbul'da bir çift, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in anısına, soyadlarının da "Demir" olması dolayısıyla yeni doğan bebeklerine "Ömer Halis" ismini verdi.

Eyüp'te yaşayan bir yıllık evli Bilal- Betül Demir çifti, yeni doğan bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Çift, FETÖ'nün darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Ömer Halisdemir'in ismi, 21 Ağustos'ta doğan bebekleriyle yaşayacak.

"Korku hissetmedik"

Özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olan Bilal Demir (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Eyüp'te evlerinde otururken arkadaşlarından darbe olduğu yönünde söylentiler duyduklarını, ilk önce buna inanamadıklarını söyledi.

Televizyonda haberleri izlediklerinde "Yazık geleceğimiz gitti" dediklerini aktaran Demir, o anda eşiyle önce korku dolu anlar yaşadıklarını anlattı.

Daha sonra hamile olan eşi ile sokaklara çıktıklarını aktaran Demir, doğacak çocuklarının da geleceği için bunu yaptıklarını kaydetti.

Demir, eşinin doğumun yakın olması nedeniyle zor yürüdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ayakları problemliydi fakat sokaklara çıktık. Hiçbir korku hissetmedim. Gaziosmanpaşa Meydanı'na doğru yürüdük ve siren sesleri duyuluyordu. Herkes arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyip dışarı çıkıyordu. Kimsenin gözünde hiçbir korku yoktu. Meydanlarda 2 saat kaldık. Eşim hamile olduğu için onu eve bırakmak zorunda kaldım. Anne ve babası da hacdaydı. Evde uçaklar çok yakınımızdan geçti, evin camlarını salladı. O geceden sonra da eşimle her akşam Eyüp, Taksim ve Gaziosmanpaşa'da demokrasi nöbetlerindeydik."

"Türk milletinin bu olayda kenetlenmesi önemli"

Demir, 21 Ağustos'ta özel bir hastanede bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi.

Bebeklerine ilk önce "Ertuğrul" ismini vereceklerini ancak darbe girişiminin ardından yaşanan sürecin fikirlerini değiştirdiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminde şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir komutanımızın fedakarlığı, soyadımızın da Demir olması dolayısıyla Ömer Halis isminin oğlumuza çok yakışacağını düşündük. Hem şehit komutanımızı şereflendirmek hem de oğlumuza güzel bir miras bırakmak istedik. Oğlumuz Ömer Halis'in de Harp Akademisi'nde okumasını diliyoruz. Oğlumuz da ismini aldığı şehidimiz gibi vatanını korusun istiyoruz. Vatanına ve milletine hayırlı bir evlat yetiştirmek için uğraşacağız."

Demir, çocuklarını huzurlu ve barış dolu bir ülkede yetiştirmek istediklerini ifade ederek, "Türk milletinin bu olayda kenetlenmesi önemli, inşallah ülkenin geleceği de güzel olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan hayranlığını dile getiren Demir, "Cumhurbaşkanımız'dan Allah razı olsun. Herkes, özellikle böyle milli meselelerde Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmalı ve destek vermeli. Cumhurbaşkanımız kesinlikle pes etmiyor ve halkını bırakmıyor. Cumhurbaşkanımızın destekçisiyiz." ifadelerini kullandı.

"Çocuğumun geleceği için sokaklardaydık"

Betül Demir (22) de hamileyken 15 Temmuz gecesi ve sonrasında sokaklarda olduğunu, bunu bebeklerinin geleceğini de düşünerek yaptıklarını söyledi.

Demir, bebeklerinde darbe girişiminde şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'in koymaktan da mutlu olduklarını dile getirdi.

Demir, "Bebeğimize şehit olan komutanımız Ömer Halisdemir'in ismini verdik. Şu an bebeğim kucağımda çok mutluyum ve ismini çok sevdim." dedi.

Anne Betül Demir'in anneannesi Mükerrem Sezer (69) de, "Torunumun çocuğu oldu ve çok mutluyum. Torunumuzun ismini şehidimizin adını koyduk. İnşallah o da öyle cesur ve güzel bir insan olur. Devletine ve milletine hayırlı bir evlat olur. " diye konuştu.

Kahraman Astsubayın Adını Oğullarında Yaşatacaklar - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahraman Astsubayın Adını Oğullarında Yaşatacaklar - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement