Kahraman Kaptan Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kahraman Kaptan Toprağa Verildi

Kahraman Kaptan Toprağa Verildi

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisini terk etmeyince can veren kaptan 41 yaşındaki Kamil Murat Kantoğlu İzmir'de toprağa verildi.

02.01.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisini terk etmeyince can veren kaptan 41 yaşındaki Kamil Murat Kantoğlu İzmir'de toprağa verildi. Kaptan Kantoğlu'nun eşi Mehtap Kantoğlu, "Kocamla gurur duyuyorum. Ağlamayacağım, o bizi asla böyle görmek istemezdi. Dimdik ayaktayım aşkım, dimdik ayaktayım" dedi. İki çocuk babası Kantoğlu, törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaptan Kontaoğlu'yla aynı gemide görevli usta denizci arkadaşı Zeynel Üstün'ün yakını Ulvi Üstün, "Zeynel ve kayıp gemiciler hala bulunamadı. Murat kaptanla kaderleri aynı oldu" diye konuştu.

Ravenna Limanı açıklarında geçen 28 Aralık'ta yaşanan kazada Belize bandıralı 'Lady Aziza' adlı gemiyle çarpışan 'Gökbel' adlı Türk kargo gemisi battı. Geminin kaptanı evli 2 çocuk babası Kamil Murat Kantoğlu ve Yağcı Emrah Karadaş hayatını kaybetti. 5 kişinin kurtulduğu gemide 4 denizci kayboldu. Cenazesi İzmir'e getirilen Kantoğlu için bugün Çamdibi Barbaros Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

'BU AYRILIK ÇOK KOYDU'

Törende konuşan ve hemşirelik mesleğini eşi ile çocukları için bırakan 39 yaşındaki Mehtap Kantoğlu gözyaşları içinde şunları anlattı:

"Benim kocam bir kahraman. Çocuklarım ve ben kocamla gurur duyuyoruz. Çocuklarım için yıkılmayacağım. O bizi asla böyle görmek istemezdi. Dimdik ayaktayım aşkım, dimdik ayaktayım. En son geçen cumartesi görüşmüştük. Benim eşim kahraman. 'Seni çocuklarımı çok seviyorum' dedi, 'biz de seni çok seviyoruz aşkım' dedim telefonu kapattık. 'Fırtına var, limana yanaşacağım' dedi, Hırvatistan'a gideceğini söyledi, yeni yılda nasipse İzmir'e geleceğini söyledi. 'Bu sefer bu ayrılık çok koydu' dedi. 'Geçecek hayatım' dedim, 'bu senin mesleğin, bizi merak etme' dedim. Kapıdan çıkarken, 'Oğlum annen ve kız kardeşin sana emanet, dimdik ayakta duruyorsun ve onlara sahip çıkacaksın' dedi. Dimdik ayaktayım, çocuklarımı da öyle yetiştireceğim."

Mehtap Türkoğlu üzerine Türk Bayrağı sarılan tabutu kendi ve çocukları adına üz kez öptü.

KAYIP DENİZCİNİN YAKINI DA TÖRENE KATILDI

Aynı gemide bulunan ve kayıp 4 denizciden biri olan 46 yaşındaki Zeynel Üstün'ün yakını Ulvi Üstün de şunları söyledi:

"Sabah aldığımız habere göre Zeynel Üstün'ün pasaport ve kimliği bulunmuş. Kendisinden hala bir haber yok. Konsolosluk yetkilisi, havadan da arama yapıldığını belirtti, 4 kayba da ulaşılamamış. Firmanın ihmalinin olduğunu düşünmüyorum ama, diğer gemi o kadar ikaz ve uyarıya rağmen gelip çarpmış. Bunu kimsenin yanına bırakmayacağız, gereken neyse yapacağız. Zeynel uzun zamandır gemilerde çalışıyordu, usta denizciydi. Kendisi bekardı, Murat kaptanın da çocukluk arkadaşıydı, kaderleri de aynı oldu. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın."

GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kaptan Kantoğlu'nun cenaze törenine kızı ve oğlu getirilmezken, ağabeyi İpsala İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, eşi Mehtap Kantoğlu, ailesi, CHP ve AK Partili vekiller, emniyet müdürleri ve yakınlarının da aralarında bulunduğu çok sayda kişi katıldı. Cuma'dan sonra kılınan cenaze namazının ardından kaptan Kantoğlu'nun cenazesi Bornova Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahraman Kaptan Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement