Kahramanlar Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kahramanlar Dualarla Anıldı

Casa tipi uçağın düşmesiyle şehit olan askerler dualarla anıldı.

17.05.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Casa tipi uçağın düşmesiyle şehit olan askerler dualarla anıldı. 14 yıl önce Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli 24 bordo bereli subayı taşıyan CASA tipi askeri uçağın Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düşmesi ülkeyi yasa boğmuştu. Kahramanlar için uçağın düştüğü Güzyurdu mevkisinde kazanın yıldönümünde yine gözyaşı vardı.

16 Mayıs 2001 de, Kuzey Irak'taki görevden dönen bordo berelilerin bulunduğu CASA tipi kargo uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Akçadağ ilçesinin Güzyurdu köyü yakınlarında düştü. Kazada, 34 bordo bereli asker şehit düşerken, yaşanan kazanın acısı halen hafızalarda duruyor.

Kazanın yıldönümünde şehit askerler için Güzyurdu mahallesindeki Şehitlik Anıtında anma töreni düzenlendi. Dua ve gözyaşlarının hakim olduğu törene Vali Süleyman Kamçı, Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Duran Şahin ile askeri personel ve şehitlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende daha sonra mevlit programına geçildi. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde şehitler için dikilen 34 çam ağacına gül bırakıldı. Şehit yakınları 14 yıl önceki acılarını bir kez daha yaşarken, gözyaşları sel oldu. Vali Kamçı da şehit yakınları ile tek tek ilgilenerek acılarını paylaştı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahramanlar Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement