Kahramanmaraş - Cengiz Hortoğlu: Sevgisizleştik ve Herkes Kendi Gettosunu Oluşturmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş - Cengiz Hortoğlu: Sevgisizleştik ve Herkes Kendi Gettosunu Oluşturmaya Başladı

Kahramanmaraş - Cengiz Hortoğlu: Sevgisizleştik ve Herkes Kendi Gettosunu Oluşturmaya Başladı

Cengiz Hortoğlu: Sevgisizleştik ve herkes kendi gettosunu oluşturmaya başladı Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, sevgi dilinin yerini nefretin aldığını savunurken, "Milli maçta hepimizin kalbinin aynı anda atması gerektiği bir zamanda bile acılarımızda ortaklaşmayı başaramadık.

21.10.2015 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cengiz Hortoğlu: Sevgisizleştik ve herkes kendi gettosunu oluşturmaya başladı

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, sevgi dilinin yerini nefretin aldığını savunurken, "Milli maçta hepimizin kalbinin aynı anda atması gerektiği bir zamanda bile acılarımızda ortaklaşmayı başaramadık. Sevgisizleştik ve adeta herkes kendi gettosunu oluşturmaya başladı" dedi.

Kahramanmaraş'ta Muhasip İşadamları Derneği tarafından bir düğün salonunda Muharrem ayı orucu açma programı düzenlendi. Programa; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Durmuş Deveci, CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, Muhasip İşadamları Derneği Başkanı Halil Karadaş, alevi derneklerinin başkanları ve davetliler katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunularak Kuran okunan ve lokma duası yapılan programda protokol üyeleri tarafından\tbirlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmalar yapıldı.

İftar sonrasında konuşan Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, son dönemde yaşananların herkesin acısını arttırdığını belirterek, "Geçmişte yaşadıklarımıza baktığımız zaman özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra şu son 4 ayda bu ülkenin başına gelenler, değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Sosyolojik fay hatlarımızda ciddi bir enerji birikmesi var. Bu enerjinin bir depreme dönüşme riski de bulunuyor. Sevgi dilini, nefret dili almaya başladı. Milli maçta hepimizin kalbinin aynı anda atması gerektiği anda atması gerektiği bir zamanda bile acılarımızda ortaklaşmayı başaramadık. Sevgisizleştik ve adeta herkes kendi gettosunu oluşturmaya başladı. Kendinden olana aşırı bir tazim, iltifat, sadakat; karşıda tanımladığını da aşırı bir tevziat, yaftalama ve her şeyi suçlu görme, onları sorunlu görme eğilimi. Bütün bunların içerisinde ciddi manada kutuplaşma söz konusu oldu. Özellikle bu son dönemlerde yaşadıklarımız hepimizin acılarını arttırdı" dedi.

Dünyanın karşılaştığı bütün sosyal problemlerin tedavisinin sevgiyle mümkün olacağını ifade eden Hortoğlu, şunları söyledi:

"Peki ben şu soruyu sizlere de, basın aracılığıyla da Türkiye'deki herkese sormak istiyorum: Ahmed-i Halil'in, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Mevlana'nın torunlarının, onların öğretileriyle, nasihatleriyle, tavsiyeleriyle büyümüş, yetişmiş ve yüzyıllarca büyük bir medeniyetin damıtılarak ortaya çıktığı böyle bir uygarlığın sahiplerinin birbirlerine olan tavırları böyle mi olmalı? Bu ülkenin insanlarının inançlı olduğundan dem vururken şu soruya cevap bulmalı değil miyiz? Kini olanın, dini olur mu? Kin ve iman aynı kalpte durur mu? Biz Hazreti Muhammed Mustafa'dan, onun ehlibeytinden öğrendiğimiz şey var ki; kin gelirse, din gider. Birbirimizi sevmek zorundayız. Sevgisizlikle yaşamamız elbette mümkün değil. Sevgi bu dünyanın kök hücresidir. Nasıl ki insanların doğuştan itibaren kök hücreleri o insanların tedavisinde kullanılıyorsa; Allah bu dünyayı aşk ile yaratmıştır, rahmetle yaratmıştır. Dolayısıyla bu dünyanın da yaradılış kök hücresi sevgidir. Dünyanın karşılaştığı bütün sosyal problemlerin tedavisi de ancak sevgiyle mümkün olacaktır."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş - Cengiz Hortoğlu: Sevgisizleştik ve Herkes Kendi Gettosunu Oluşturmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement