Kahramanmaraş'ta 2. Ayva Festivali - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta 2. Ayva Festivali

Onikişubat ilçesine bağlı Şahinkaya Mahallesi'nde 2. Ayva Festivali düzenlendi.

20.10.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onikişubat ilçesine bağlı Şahinkaya Mahallesi'nde 2. Ayva Festivali düzenlendi.

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Onikişubat Belediyesi ve Ziraat Odası işbirliğiyle düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın topraklarının oldukça mümbit olduğunu söyledi.

Bu topraklarda ziraatın yanı sıra oldukça önemli insanlar, şairler ve yazarlar yetiştiğine vurgu yapan Anteplioğlu, şöyle konuştu: "Bu insanlar bizler için gurur kaynağı. İşte bu gün burada Şahinkayamızda ayva festivalindeyiz. Biliyorsunuz Kalekayamızda fındığımız meşhur. Yani Onikişubat bölgemizde bir çok tarımsal ürün yetişiyor. Tabi ki bir ürünü yetiştirmek önemli ama yetmiyor. Yetiştirdiğiniz ürünü iyi pazarlayacaksınız. İşte bu günkü etkinliğimizin temel amacı da budur."

Ekip biçilen ürünü tanıtabilmek ve pazarlayabilmenin önemine dikkat çeken Anteplioğlu, üreticiyi, pazarlamaya yönlendirmek gerektiğini belirterek, bundan sonrada ayvaları ve diğer ürünleri pazarlama imkanı bulacaklarını söyledi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Şahinkayası insanının zekasıyla, ürettiği ayvayı yaşadıkları yerle özdeşleştirerek marka haline getirdiğini söyledi.

Andırın'ın Çığşar Mahalllesi'nde Türkiye'nin en iyi kirazı yetiştiğini, Ilıca'da çok güzel böğürtlenlerin ve Şahinkayası'nda da çok iyi ayvaların yetiştiğini vurgulayan Mahçiçek, Kahramanmaraş insanın zeki ve çalışkan olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki önemli değişimlerden bir tanesinin de sadece devlet destekli değil, insanların da yatırım yaparak ekonomiye katılması olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, "Artık biz de çalışıyor ve kendi rızkımızı eskisinden çok daha iyi bir şekilde temin ediyoruz. Çocuklarımızı okutuyoruz, ülkenin yönetimi için onlara fırsatlar tanıyoruz" diye konuştu.

Mahçiçek, şehitleri bir kez daha rahmetle minnetle andığını belirterek, "Onları şehit eden hainleri ise Cenab-ı Hakk kahhar ismiyle kahreder inşallah" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, en iyi ayva üreticilerine çeşitli hediyeler verildi. Büyük bir duyarlılık örneği gösteren üreticiler, kendilerine takdim edilen altınları Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Festivale, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, İlçe Müdürü Muhammet Korluelçi, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta 2. Ayva Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement