Kahramanmaraş'ta 26 Okula 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta 26 Okula 'Beyaz Bayrak'

Kahramanmaraş\'ta 26 Okula \'Beyaz Bayrak\'

Kahramanmaraş'ta yapılan denetimlerde hijyen ve temizlik kuralları uygun bulunan 26 okul, 'beyaz bayrak' ile ödüllendirildi.

12.11.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta yapılan denetimlerde hijyen ve temizlik kuralları uygun bulunan 26 okul, 'beyaz bayrak' ile ödüllendirildi. Törende öğrenci Tuğçe Erdem'in ağlayarak okuduğu 'annem' şiiri salondakileri duygulandırdı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından 2010 yılında okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, örnek seçilen 26 okula törenle 'beyaz bayrak' verildi. Kahramanmaraş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abid Başarıcı ile ödül verilen okulların müdürleri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, başvuran 56 okuldan 26'sına yapılan denetimler ve değerlendirmeler sonucunda 'beyaz bayrak' ile ödüllendirildiğini belirtti. Başarıcı, "Bayrakları 2 yıl süreyle veriyoruz. 2 yılın sonunda yeniden denetim ve değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz. Okullarımızda 11 başlık altında 56 soruya cevap veren ve 90 ve üzeri puan alan okullarımız sertifika almaya hak kazanıyor. 56 okulumuz müracaat etmiş. Değerlendirmelerin ne kadar sıkı yapıldığını anlatmak için söylüyorum, sadece 26 okulumuz bu sertifikayı almaya hak kazandı" dedi.

Konuşmaların ardından Elbistan Hacı Bektaş Veli Ortaokulu öğrencisi Tuğce Erdem'in tarafından Bedirhan Gökçe'nin 'annem' şiiri okundu. Tuğçe Erdem'in gözyaşı dökerek okuduğu şiir salondakileri duygulandırdı. Salondaki bazı katılımcılar, gözyaşı dökerek dışarı çıktı.

Tören, 26 okulun müdürüne 'beyaz bayrak', sertifika ve pirinç levhaların verilmesiyle sona erdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta 26 Okula 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement