Kahramanmaraş'ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Pazarcık Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.

09.11.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarcık Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte, Muharrem ayı kapsamında vatandaşlara aşure ikramında bulunduklarını söyledi.

Vatandaşların ilgisinden mutlu olduğunu dile getiren Bozdağ, "Dernek başkanı Hasan bey ve aynı zamanda dedelerimizin de iştirakiyle, birlik ve beraberliği gösteren çok güzel bir aşure etkinliği oldu. Halkımızın da ilgi göstermesi bizi memnun etti. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Muharrem ayını bir kere daha kutluyorum" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç de Muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşurelerin, tarihte yaşanan acıların unutulması, birlik beraberliğin pekiştirilmesi, dostluk ve kardeşliğe vesile olması açısından fırsat olduğunu kaydetti.

Allah'ın bir çok duayı aşure gününde kabul ettiğini vurgulayan Sevinç, "Muharrem ayında Kerbela'da Hz. Hüseyin ve yakınlarının şehit edilmesi Müslümanların yüreğinde büyük bir acı bırakmıştır. Allah bizlere benzer acıları bir daha yaşatmasın. Birliğimizin ve dirliğimizin bozulmasına fırsat vermesin" dedi.

Etkinliğe, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Cemevi Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci ve vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement