Kahramanmaraş'ta 7 Ayda Bin 500 Yangına Müdahale Edildi - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta 7 Ayda Bin 500 Yangına Müdahale Edildi

Kahramanmaraş\'ta 7 Ayda Bin 500 Yangına Müdahale Edildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından muhtarlara yangın ve doğal afetlere ilişkin seminer verildi.

05.08.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından muhtarlara yangın ve doğal afetlere ilişkin seminer verildi. İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder 2015 yılının ilk 7 ayında bin 500 yangına müdahale edildiğini söyledi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığın'ca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinin muhtarları katıldı.

Tanıtım videolarının ardından İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder bir konuşma yaptı. Şehrin doğal fay hattı üzerinde bulunduğunu dile getiren Küçükönder, geçtiğimiz günlerde Mersin'de meydana gelen ve Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da hissedilen depremin adeta bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ifade etti.

Kırsal kesimde bulunan ve ulaşımı zor olan mahallelere afet ve acil durumlara müdahale sandıkları verileceğini ifade eden Küçükönder, Büyükşehir Belediyesi'nin ilk etapta şehir merkezine 40 kilometre ve daha uzak mahallelere dağıtım yapacağını, bu sayının zamanla daha yakın mahalleleri de kapsayacağını belirtti.

Konuşmasında yangın konusuna da değinen Küçükönder, 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde bin 500 yangına müdahale edildiğini, bunların büyük bölümünün anız yangını olduğunu kaydetti. Anız yangınları sebebiyle bahçe ve evlerin tehdit altında kaldığını, yüzlerce canlının telef olduğunu ve ekolojik dengenin bozulduğunu söyleyen Küçükönder muhtarlardan, tarla sahiplerini anızları yakarak temizleme yerine, sürmeleri konusunda ikna etmelerini aktardı. Gerek ulaşım, gerek arazi şartları sebebiyle anız yangınlarına müdahalenin zorluklarından bahseden Küçükönder, Büyükşehir Belediyesi'nin uzak mahallelere su tankeri vereceğini kaydetti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta 7 Ayda Bin 500 Yangına Müdahale Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement