Kahramanmaraş'ta 8 Tesisin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta 8 Tesisin Temeli Atıldı

Kahramanmaraş\'ta 8 Tesisin Temeli Atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün yatırımlarıyla Kahramanmaraş’ta 364 milyon değerinde 8 tesisin temeli atıldı.

16.10.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün yatırımlarıyla Kahramanmaraş'ta 364 milyon değerinde 8 tesisin temeli atıldı.

DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ olarak yatırımlara hızla devam ettiklerini belirtti. Aydın, "Bugün burada 8 adet tesisin temel atma merasimini gerçekleştiriyoruz. Bu tesisler Adatepe Barajı'nın 1. Kısım sulama inşaatı, Kumarlı göletinin sulaması, Andırın Çığşar Göleti, Çağlayancerit Düzbağ göleti, Kahramanmaraş Tevekkeli taşkın koruma, Afşin taşkın koruma, Dulkadiroğlu Güzelyurt Mahallesi taşkın koruma ve Çağlayancerit Helete Mahallesi taşkın koruma tesislerinin temelini atıyoruz. Temeli atılan 8 tesisin 2'si sulama, 2 adeti gölet ve sulama tesisi ve 4 adeti taşkın koruma tesisidir. 364 milyon TL'ye mal olacak bu tesislerle 70 bin 280 dekar arazi sulamaya açılmış olacak, 1 ilçe 7 mahalle taşkınlardan korunacaktır" dedi.

Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ülkemizin yağış rejimi düzenli değildir. Sanayiye, tarıma ve içme suyu temin edebilmek için su kaynaklarımızı depolamamız gerekmektedir. Bu sebeple temelini atacağımız bu tesis şehrimiz ve ülkemiz için hayati önem arz etmektedir."

Taş üstüne taş koymayanların hizmetleri anlamayacaklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, "Uzunca zamandan beri buraya gelmeyi istiyordum 2013'ten beri fakat bir türlü nasip olmadı ama şimdi gelip bu dağ gibi eseri gördüğümde, inanın büyük bir gurur duydum. Bu gururu hayatı boyunca taş üstüne taş koymamışların anlamasını bekleyemeyiz. Dikili bir ağacı olmayanların ve bütün işleri konuşmak olanların bu hizmetleri anlamasını bekleyemeyiz. Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamalarını hiç bekleyemeyiz. Bu hizmet erlerini, bu AK Parti'nin bu milletin içinden çıkmış ve işi gücü bu millete hizmetkarlık olan insanlarını anlamasını bekleyemeyiz. Bakın, 2002'den bugün bir yerde daha zikrettim, devlet yatırım yapamazdı, devlet yatırım bütçesinden ne sağlığa, ne eğitime, ne ulaştırmaya, ne su işlerine, yatırım yapacak miktarı bulamaz 500 milyonda bulmak için kapı kapı gezer maalesef IMF'nin Türkiye raportörlerinin çantasının peşinde gezen bir Türkiye vardı. Yani bir IMF raportörü Türkiye'ye geldiği zaman, bütün gazeteler onun günlük görüşmelerini haber yapar başbakanın konuşmalarından önce bu raportörün konuşmaları medyada gündem olurdu. Niye biliyor musunuz? Çünkü biz ekonomik olarak son derece zayıf bir ülkeydik. Siyaset kurumu güçlü değildi. Siyaset kurumu vesayet altındaydı. Şimdi diyorlar ki, siyaseti bulaştırmayın, bu işlere siyaseti bulaştırmayın, bir şey olduğunda tek söyledikleri siyaseti bulaştırmayın. Çünkü siyaseti bulaşık bir şey olarak görüyorlar. Kim görüyor bunu, bu milletin yönetme, karar verme hakkını milletten çalmak isteyen, milletin iradesini, karar verme hakkını elinden almak isteyen bir avuç elitist bunu söylüyor" diye konuştu.

Siyasetin milletin sandıkta iradesinin tecelli etmesi olduğunu belirten Ünal, "Eğer milletin iradesi bir yere yansımıyorsa, orası karanlıktır. Eğer bir karar, millete dayanarak, millete yaslanarak verilmiyorsa, o karar meşru değildir. O yüzden yıllarca siyaseti pis, bulaşık bir iş olarak gösterdiler. Peki ne yaptılar? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütçesinin yüzde 44'ü nereye gidiyordu biliyor musunuz? Faiz giderlerine gidiyordu. Bütçenin yüzde 44'ü faize gidiyordu. Kalan yüzde 42 - 43'ü de maaşlara gidiyordu. Personel giderlerine kalan paralarla da zaten yatarım yapılmıyordu. Millet hastane kapılarında, öğrenciler okullarda, öğretmen zaten bulunmaz, biz iktidara gelene kadar cumhuriyet tarihi boyunca 360 bin tane öğretmen atanmıştı biz 13 yılda 520 bin tane öğretmen atadık. Kaynağı nereden bulduk, sağlık hizmetlerinde kaynağı nereden bulduk? Bakın buranın 94'te yapıldı ihalesi 95'te başladı. Niye bitiremediler de 2013'te biz bitirdik. 3 kilometrelik Bolu tünelini 20 yıl bitiremediler. Biz Bolu tüneli uzunluğunda ve Bolu tünelinden 3 kat fazla olan tünelleri 10 kilometrelik tüneli 2 yılda bitirdik. Nasıl bitirdik, tek bir şey söyleyeyim. Milletin her kuruşuna sahip çıktık. Devletin bütçesinde faize ayrılan yüzde 44 payı yüzde 11'e düşürdük. Devletin kasasında ne kadar paramız kaldı, 1 trilyon 200 bin para kaldı. Nereye gidecekti bu para, faiz lobisine. Milletin iradesini çalan, milletin siyaset yapma haklarını pis ve bulaşık görenlerin cebine gidecekti" ifadelerini kullandı.

Milli toprakların suya kavuşmasının tarihi bir an olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Erkoç, "Bu bölge bizim kadim medeniyetimizin en önemli bölgelerinden biridir. Türk tarihine ismini koymuş şehirlerimiz var burada. Bu kurak toprakların suyla buluşması yüzyıllardan bu yana burada yaşayan insanların hayali olmuştur. Son yıllarda Türkiye'nin her yerini DSİ Müdürlüğü şantiyeye çevirdi. Kahramanmaraş'a yapılan kanal ve göletlerle Kahramanmaraş'ımızın toprakları suya kavuşacak" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta 8 Tesisin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement