Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Elbistan'da rulo çim saha çalışması.

16.05.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ilçesindeki futbol sahasında rulo çim serme çalışmaları başladı.

Elbistan İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, futbol müsabakalarının yapıldığı mevcut çim sahada yenileme yaptıklarını söyledi.

Eski çimlerin sökülerek zeminin yeniden tesfiye edildiğini belirten Yılmaz, "Zemine 5 santimetre kalınlığında kum serildi. Rulo çim sermek suretiyle çimlendirme çalışmalarına başlandı. Sahadaki çalışmalar 10 gün içerisinde bitirilecek. Yenileme çalışmalarının maliyeti yaklaşık 150 bin lira olacak" dedi.

Andırın'da bilim fuarı sergisi

Andırın ilçesinde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi açılışı yapıldı.

Kaymakam Alper Çifci, Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi'nce okul bahçesinde düzenlenen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" sergisinde, eğitim ve öğretim önemine değindi, bilim fuarının önemine dikkati çekti.

Kaymakam Çiftci ve Belediye Başkanı Baki Tezcan ile katılımcılar, Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçileri anmak için "Dualarımız Sizinle" yazan madencilerin fotoğrafını yakalarına takarak, saygı gösterdi.

Çifci ve davetliler, öğrenciler tarafından yapılan projelerin yer aldığı sergiyi gezerek bilgi aldı.

- Andırınlı "küçük kalemler" hikaye kitabı yazdı

Andırın ilçesinde, bir okulun 6. sınıf öğrencileri hayallerini ve anılarını kitaba dönüştürdü.

Andırın Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Eme Gider,  öğrencilerince kaleme alınan hayal ve duyguları kendisinin de kitaba dönüştürdüğünü söyledi.

Öğrencilerin kaleme aldığı küçük hikayelerden oluşan "Minik Kalemlerden Büyük Hikayeler" isimli kitabın 60 öğrenci tarafından yazıldığını belirten Gider, hikayenin öğrencilerin seçmeli olarak aldıkları yazma ve yazarlık becerisi dersinde duyguların kağıda döktüğünü belirtti.

Bir insanın duygu ve düşünce yaşanmışlıklarını yazıya dökmesinin her zaman zor olduğunu dile getiren Gider, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin bunun önüne geçebilmesi için kaleme aldıkları, yazı, birikim ve deneyimlerini damıtarak bir kitap ortaya çıktı. Bu kitabı, öğrencilerimizin yaşadıkları hayatta kendilerini ve gördüklerini anlamlandırma çabası olarak ta düşünebiliriz."

Gider, kitabın içeriğinin, insan hayatı, umut ve çocukların hayata bakış açısı gibi konulardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Andırınlı minik güreşçiler, Aksaray'da yarışacak

Kahramanmaraş'ta yapılan 10-11 yaş arası Minikler Güreş elemelerinde dereceye giren Andırınlı minik güreşçiler, Aksaray'da bölge birinciliği için yarışacak.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile antrenör Şaban Avcı, Kaymakam Alper Çifci'yi ziyaret etti.

Çifci, ziyarette, öğrencilerden şampiyonluk beklediğini belirterek, başarı diledi.

Antrenör Avcı ise hedeflerinin ilçeden başarılı güreşçiler çıkarmak olduğunu söyledi.

İlçede güreşe karşı bir ilginin bulunduğunu ifade eden Avcı, "Şampiyona için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İnanıyorum ki minik güreşçilerimiz bu şampiyonada derece elde edeceklerdir" ifadesini kullandı.

Daha sonra Kaymakam Çifci, minik güreşçilere başarı dileyip çeşitli hediyeler verdi.

Pazarcık Milli Eğitim Müdürü Kılıç'ın tayini çıktı

Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Kılıç, yaptığı açıklamada, görev süresince ilçenin eğitim kalitesinin artırılması için çaba gösterdiğini belirtti.

Pazarcık'ta güzel günler geçirip önemli başarılar yakaladıklarını dile getiren Kılıç, "Görev yaptığım süre içinde gücümün yettiği kadar hak, hakikat ve adalet ölçüleri çerçevesinde hizmet etmeye çalıştım. Bu güzel ilçede, eğitim camiasına hizmet etmiş olmanın gururunu her zaman içimde yaşayacağım" dedi.

Kılıç, Pazarcık'ta kurduğu dostluğu devam ettireceğini sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement