Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Elbistan ilçesinde bir grup öğrenci, vatandaşların tansiyonunu ölçtü, kan şekeri için test yaptı.

08.04.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ilçesinde bir grup öğrenci, vatandaşların tansiyonunu ölçtü, kan şekeri için test yaptı.

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'na kurulan çadırda vatandaşların tansiyonunu ölçüp, kan şekeri için test yaptılar. Öğrenciler, kan şekeri tahlili için iğneden korkan bazı vatandaşları güçlükle ikna etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara ücretsiz olarak yapılan uygulamayla, öğrencilerin okul da öğrendikleri bilgileri geliştirme imkanı da bulduğunu söyledi.

Şeker ve kalp hastalıklarının vatandaşların en sık rastladıkları rahatsızlıkların başında geldiğini ifade eden Bayazıt, "Öğrencilerimiz yaptığı ölçümler de şeker ve tansiyonu olan vatandaşlarımızın mutlaka doktorlara muayene olmaları gerektiğini söylüyor" diye konuştu.

- Öğrenciler "Son Mektup" filmini izledi

Elbistan ilçesinde, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek olan öğrenciler, "Son Mektup" filmini izledi.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, TEOG sınavına girecek olan öğrencilere moral vermek amacıyla 80 öğrencinin filmi ücretsiz izlediğini söyledi.

Çanakkale'yi anlatan filmle öğrencilerin tarihi anlara şahitlik ettiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Ayrıca TEOG sınavına katılacak olan öğrencilerimizin moral ve motivasyonu artırmak amacıyla da bu etkinliği düzenlemiş olduk. Öğrencilerimiz, bu vatanın hangi şartlar altında kurtarıldığını ve Çanakkale Zaferi'nin nasıl elde edildiğini bir kez daha hafızalarına aldılar. Öğrencilerimiz de etkinlikten oldukça memnun kaldılar."

Yılmaz, Gençlik Merkezi olarak, etkinliklerinin çeşitli şekillerde devam edeceğini ifade etti.

- Andırın Belediyesi'ne yeni hizmet aracı

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, belediye bünyesinde kullanılmak üzere yeni hizmet aracı aldıklarını söyledi.

Belediye binası önünde düzenlenen törenle 6 yeni hizmet araçlarını kurban keserek hizmete sunan Tezcan, 11 yıl önce 6-7 hizmet olan hizmet aracının şimdi 48'e ulaştığını belirtti.

Büyükşehir yasası ile mahalle sayılarının 3 iken 57'ye çıktığını dile getiren Tezcan, şöyle devam etti:

"İlçemiz bir nevi Karadeniz bölgesini andırarak, zor bir coğrafi konuma sahip olmakla beraber, yaklaşık 500 mezramızda bu zor coğrafyanın içerisine serpilmiş durumdadır. İlçenin yol ağını 1000 kilometrenin üzerindedir. Genişleyen hizmet alanımızla birlikte mahalle ve mezralarda yapacağımız çalışmalar için bu araçlara ihtiyacımız vardı. Bu gün burada belediyemizin araç parkına 1 paletli ekskavatör, 4 damperli kamyon ve 1 binek tipi minibüsle birlikte son bir yıl içeresinde 12 hizmet aracı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

İlçenin hemen her köşesinde çalışmaları etkin bir şekilde sürdürmeye gayret ettiklerini belirten Tezcan, yeni hizmet araçlarının Andırın'a hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement