Kahramanmaraş'ta MHP'li Yöneticiler İstifa Etti - Son Dakika
Politika

Kahramanmaraş'ta MHP'li Yöneticiler İstifa Etti

Kahramanmaraş\'ta MHP\'li Yöneticiler İstifa Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Turan Çelebi, İlçe Sekreteri Ömer Lütfü Kısakürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Necip Yavuz, Merdan Paktur, Yemliha Aslan ile Kalip Doğan, 1 Kasım seçimlerinde alınan başarısızlık ve yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

19.11.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Turan Çelebi, İlçe Sekreteri Ömer Lütfü Kısakürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Necip Yavuz, Merdan Paktur, Yemliha Aslan ile Kalip Doğan, 1 Kasım seçimlerinde alınan başarısızlık ve yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Düzenlediği basın toplantısında istifa kararlarını açıklayan Çelebi, "Hepimizin malumu 5 ay içerisinde iki seçim yaşadık. 7 Haziran seçimlerinde MHP olarak Kahramanmaraş'ta 116 bine yakın oy olarak iki milletvekili çıkardık. Görevimizi yapmamızın huzuru içerisinde yıllardır bir vekil çıkarmaya abone olan MHP'nin teşkilat üyeleri olarak aldığımız oy ve iki vekil mutluluğunu maalesef yaşayamadık. 7 Haziran'da seçilen milletvekilinin bu süreçte yaptığı hatalarla birlikte son olarak da, 'Bize oy vermeyenlere hakkımı helal etmiyorum, sadece verenlere teşekkür ediyorum' açıklaması maalesef halkımızda ve seçmenimizde büyük bir infiale ve tepkiye neden olmuştur. Koalisyon hükümetinin kurulamaması sonucunda alınan erken seçim kararıyla Türkiyemiz yeniden bir seçim sathına girmiştir. 1 Kasım seçimlerinin de nasıl sonuçlandığı hepimizin malumudur" dedi.

Çelebi, alınan başarısızlığın sebebi kendileri olmasa dahi hiçbir siyasi kaygı taşımadan ve hiçbir beklenti içerisinde olmadan 11 Kasım tarihi itibariyle ilçe başkanlığına istifa dilekçelerini sunduklarını kaydetti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kahramanmaraş'ta MHP'li Yöneticiler İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.


Advertisement