Kahta'da, "Ali Şeriati'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kahta'da, "Ali Şeriati'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" Konulu Panel Düzenlendi

Kahta\'da, "Ali Şeriati\'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" Konulu Panel Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Eğitimle Diriliş Derneği tarafından "Ali Şeriati’nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı” konulu panel düzenlendi.

04.04.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Eğitimle Diriliş Derneği tarafından " Ali Şeriati'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" konulu panel düzenlendi.

Eğitimle Diriliş Derneği Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Kahta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Panelin Yöneticisi Hacı Ocak açılış konuşmasını yaparak Eğitimle Diriliş Derneği'nin faaliyetlerine değindi. Ali Şeriati'nin şahsiyeti sunumunun üç bölümden oluştuğunu belirten panele konuşmacı olarak katılan Eğitimci İsmail Uluçay, "Şeriati'yi böylesine önemli bir şahsiyet yapan karakteristik özellikleri, halkla iç içe olması, ilimle ameli bir arada götürmesi, davasındaki yılmaz kararlılığı, çok okuması, bilgiye ön yargıyla yaklaşmaması, Batı eğitimi almış olmasına rağmen Batı hayranlığının olmamasıdır" Şeriati, modernizeyi iyi okumuş ve analiz etmiş bir alimdir. Tebliğ çalışması sadece Müslümanları değil tüm insanlığı kapsamaktadır. Günümüz global dünyasında tüm insanlığı kapsayacak ve modernizeyi eleştirebilme yetisine sahip alimlere ihtiyacımız vardır ve Şeriati bunlardan bir tanesidir. Bu sebeple Şeriati'yi okumamız lazım" dedi. Daha sonra Eğitimci Lütfi Başlı, "Şeriati'nin eğitim anlayışının yarım saatte anlatılamaz fakat bir özet geçmek üzere söz almış bulunuyoruz. Ali Şeriati'ye göre kitap okuma dışında geçen zamanlar boşa geçmiştir. Daha çocukken kendi hayatını bırakıp toplumun düştüğü olumsuz durumun sorumluluğunu omuzlarında hissetmiştir. Yazılı bir mektupta babasına Allah'ın inayeti ile öyle bir yola koyuldum ki, ömrümün bir anını bile kişisel mutluluğum için harcayamam. Mademki Allah'ın yardımı benim zayıflıklarımı telafi ediyor ve mademki bu ömür bir gün nasıl olsa bitecektir, öyleyse ömrümü bu uğurda harcamadan daha büyük ne olabilir ki diyerek büyük bir sorumluluğu kendi üzerine almıştı. Toplum, gün geçtikçe bozulmakta daha kötü bir evreye gitmektedir. Ali Şeriati işte bu duruma dur diyebilmek için kendisini sorumlu hissetmiştir. Bunun için mücadele etmiştir. Bunun için belki genç yaşta vefat etmiştir. Eşinin deyimiyle evet Şeriati bir mütefekkirdi. Ama köye gittiğinde köy çocukları için hediyelerle ve buna benzer şeylerle eli dolu olarak giderdi. Köyde okuma yazma bilmeyenleri kendine dert edinirdi, onları okuması için teşvik ederdi, arifler gibi dünya kayıtsızdı dervişler gibi sade yaşardı" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da, 'Ali Şeriati'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement