Kahta'da Anaokulu Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Kahta'da Anaokulu Temeli Atıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, İstanbul AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in annesi ve babası adına yaptırdığı 3 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

30.07.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, İstanbul AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in annesi ve babası adına yaptırdığı 3 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Yavuz Selim İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Milletvekili Metiner, büyüdüğü şehre katkılarını sürdüreceklerini belirtti.

15 Temmuz'da bir kez daha bu milletin bir ferdi olmaktan onur duyduğunu ifade eden Metiner, "15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Temelini atacağımız anaokulunu 2016-2017 eğitim yılında hizmete sunacağız." dedi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, son yıllarda Adıyaman'da eğitim alanında önemli yatırımların hayata geçirildiğini söyledi.

Son 14 yıl içerisinde Adıyaman'a 2 bin 500 derslik kazandırdıklarını dile getiren Vali Erin, "Bugün itibariyle Adıyaman il genelinde 806 okulumuz bulunmaktadır. 602 bin nüfusumuzun 150 bini değişik kademelerde eğitim ve öğretim gören çocuklarımızdır. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 28'dir. Bu da Türkiye ortalamasına yakın bir rakamdır. Buna rağmen halen derslik ihtiyacımız bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Naze - Bedir Metiner Anaokulunun temeli atıldı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kahta Kaymakamı Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İstanbul'dan bazı iş adamları ile Metiner'in babası Bedir Metiner katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahta'da Anaokulu Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement