Kahta'da Gıda Denetimi - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Gıda Denetimi

Kahta Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Pilar, Ramazan ayında gıda denetimlerine devam ettiklerini bildirdi.

10.07.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Pilar, Ramazan ayında gıda denetimlerine devam ettiklerini bildirdi.

Pilar, gazetecilere yaptığı açıklamada, insan sağlığını yakından ilgilendiren gıda denetimlerine Ramazan ayında da ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Gıda denetimlerini gerçekleştiren personellerinin resmi veya özel kuruluş ayrımı gözetmeksizin titiz çalışmalar yürüttüğünü belirten Pilar, "Gıda ve yem maddelerinin hijyenik şartlarda üretilmesi ve tüketiciye güvenilir gıdanın sunulması asli görevimizdir. Denetimlerin gıda da tarladan sofraya, yemde ise tarladan ahıra her aşamada devam edecektir" dedi.

Güvenilir olmayan, sağlık için tehlike oluşturan, tüketime uygun olmayan gıda ile bu gıdalara temas eden madde ve malzemelerin piyasaya arz edilmesine kesinlikle izin verilmediğini vurgulayan Pilar, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler yönetmeliği 15. maddesindeki ekler gereğince gıda ile temas eden kağıt ve plastikler, farklı amaçlar ile üretilmiş basılı ve yazılı kağıtlar, yeniden işlenmiş kağıtlar ve boyar madde içeren plastikler ekmek ambalajı olarak kullanılamaz."

Pilar, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlçemizde faaliyet gösteren tüm fırınlar ve ekmek fabrikalarına gönderdiğimiz yazıda gazete kağıdının ekmekte kullanılmaması, gazete kağıdı yerine kimyasal madde içermeyen şeffaf kağıt kullanılması, fırın çalışanlarının üretim aşamasında her türlü hijyenik usul ve esaslara riayet etmeleri ve fırın içi temizliğine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunulmuştur. Yapılan yazılı ve sözlü uyarıları dikkate almayan iş yerleri hakkında yasal işlemin yapılacağını bildirilmiştir." - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta'da Gıda Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement