Kahta'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kahta\'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Darbe girişimine karşı sokağa dökülen Kahtalılar, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

17.07.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişimine karşı sokağa dökülen Kahtalılar, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AK Parti Kahta ilçe teşkilatı önünde düzenlenen 'demokrasi nöbetine', Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Jandarma Komutanı Üsteğmen Serdar Kayacan, Kahta Belediye Başkanı Abdrurrahman Toprak, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, siyasi parti temsilcileri birçok STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Demokrasi nöbetinin ikinci gününde AK Parti Kahta İlçe teşkilatının önünde toplanana binlerce vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup subay ve askerlerin darbe girişimine sert tepki göstererek, "Feto'ya idam" sloganları attı. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki kalabalığın bekleyişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına kadar süreceği öğrenildi.

Bir avuç kendini bilmez alçaklara bu ülkeyi teslim etmeyeceklerini ifade eden Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, "Devletimiz, haddini aşan bu alçaklara gereken cezayı verecektir. Sizler, zaten burada olmakla onlara en güzel cezayı veriyorsunuz. . Sizler meydanlarda var olduğunuz sürece, demokrasi yürüyüşünü sürdürdüğünüz sürece hiç kimse ülkemin insanlarına saldıramaz. Halkımızın üstüne kurşun yağdıramaz. Darbe yapamaz." şeklinde konuştu.

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, İslam ümmetinin ayakta kalan son kalesi Türkiye olduğun söyleyerek, bütün darbecilerin yakalanıp adalete teslim edilene kadar meydanlardan çekilmeyeceklerini söyledi.

Ülkenin tamamını hedef alan menfur ve aşağılık bir terörist saldırısının, halkın olağanüstü bir sorumluluk duygusu ile püskürtüldüğünü belirten Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ülkenin son derece kritik bir sınavdan geçtiğini vurguladı.

Kaymakam Kaya, "Dün gece aziz devletimiz ve necip milletimiz, Türk milletinin tamamını hedef alan dünya tarihinin en menfur, melun, hain, aşağılık ve vicdansız bir terörist saldırısını, olağanüstü bir sorumluluk duygusu, olgunluk ve basiretle püskürterek son derece kritik bir sınavdan, tabiri caizse sırat köprüsünden geçti. Bu kaos ve vahşet amaçlı ihaneti planlayan, akıl hocalığı yapan, cesaretlendiren, başını çeken ve içinde bulunan terörist güruhu lanetle ve nefretle şiddetle kınıyor, öncelikle dünyevi adalette hak ettikleri en ağır cezayla cezalanmalarını istiyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement