Kahta'da İcazet Töreni - Son Dakika
Yerel

Kahta'da İcazet Töreni

Kahta\'da İcazet Töreni

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Hafızları ve Kuran Gönüllüleri Derneği (KAHAD) ile Kahta İlçe Müftülüğünce 22 hafız için icazet töreni düzenlendi.

06.04.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Hafızları ve Kuran Gönüllüleri Derneği (KAHAD) ile Kahta İlçe Müftülüğünce 22 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezi'nde gerçekleşen icazet töreni ilçede ilk kez yapıldı. Hafızlık İcazet Belge törenine Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, İlçe Müftüsü Burhan Barut, Dünya 1.'si ve aynı zamanda İstanbul Fatih Camii imamı Bünyamin Topçuoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Duran, Molla Muhittin Ürper, Kanaat Önderleri, STK temsilcileri, kurum amirleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, 2009 yılı Kuran-ı Kerim güzel okuma dünya 1.'si Bünyamin Topçuoğlu Hocanın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını yapan Kahta Merkez Yatılı Kuran Kursu Müdürü Mustafa Demir, "Vatanına ve milletine faydalı insanlar yetiştiriyoruz. Başı aşk, ortası aşk, sonu aşk olan yürüyen Kuran'ları yetiştiriyoruz . İnanıyorum ki Kahta, hafızlar diyarı olacak" dedi.

İlçe Müftüsü Burhan Barut ise konuşmasında, Allah'u Teala'nın bizzat kendisinin Kuran'da taahhüt vererek, Kuran-ı Kerim'i koruduğunu ve Kuran'a talip olmanın en büyük şeref olduğunu vurguladı. Barut, "Kuran'a köle olmak ta en büyük saltanattır. Kuran'a talip olmanın en büyük şereftir. Kahta'mız, Kuran'a hizmet vazifesini layıkı ile yerine getiriyor. 2009 yılında 24 olan Kuran Kursu sayımız bugün 70'e yükseltildi. Kahta'da hafızlık bir yerde yapılmakta ilen bugün çok şükür bu sayı 4'e yükselmiş durumda. Ayrıca Kuran kurslarımız kız ve erkek şeklinde yatılı olarak hizmet veriyor" dedi.

KAHAD'ın slayt gösterisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Ana Okulu 4-6 yaş grubu öğrencilerinin Bismillah gösterisinin ardından 7 yaşındaki Esmanur Tümsavaş, Esma-i Hüsna'yı ezbere okuyarak salondakilerden büyük alkış aldı.

Kahta eski müftüsü, Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Duran ayet ve hadisler ışığında Kuran öğrenmenin önemine işaret etti. Duran, "Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir. 22 hafızın yetişmesinde emeği geçenlere ve törenin düzenlenmesini sağlayan KAHAD Başkanı Hafız Bilal Demir'e ve İlçe Müftülüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi.

22 hafızın sahneye davet edilmesi ile beraber konuklar ayağa kalkarak onları salavatlar eşliğinde karşıladı.

Hafızların hediye takdimi için sahneye davet edilen Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk 2009 Kuran-ı Kerim güzel okuma dünya birincisi ve İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu'na Kuran ziyafetinden dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Baştürk, Kuranı Kerim'in tek bir ayetinin bile bütün Kuranı Kerim'i ihtiva edebilecek icaz ve belağata sahip olduğunu, örnek olarak, 'emrolunduğun gibi dosdoğru ol' ayetinin insanların kendine rehber etmesi durumunda insanlığın ulaşabileceği huzura dikkat çekti.

Nur İlahi Grubunun ilahi dinletisinden sonra hafızlara, Kahta İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk, İlçe Müftsüsü Burhan Barut ve diğer katılımcılar tarafından icazetleri takdim edildi. Aynı zamanda hafızlara birer adet yarım altın, takım elbise ve çeşitli hediyeler verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da İcazet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement