Kahta'da İngilizce Şarkı ve Skeç Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kahta'da İngilizce Şarkı ve Skeç Yarışması Yapıldı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “İngilizce Festivali ve Dil Köyü” projesi kapsamında İngilizce ilahi, skeç ve şarkı yarışması düzenlendi.

22.05.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "İngilizce Festivali ve Dil Köyü" projesi kapsamında İngilizce ilahi, skeç ve şarkı yarışması düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Halil Tünçmen, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Yabancı dile olan ilgiyi arttırmak, öğrencilerin İngilizceye karşı önyargılarını gidermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ilahi, şarkı ve skeç yarışmasına Kahta ilçesinde ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları arasından toplam 25 okul, 4 skeç ve 21 şarkıyla katıldı. Programda ilçe genelinde yapılan İngilizce Kitap Okuma Yarışması'nın ve Liseler arası Kitap Okuma Yarışması'nın ödülleri de verildi. 5. 6. 7. ve 9. sınıflar arasında yapılan İngilizce Kitap Okuma Yarışması'na Kahta genelinde 4 bin 315 öğrenci, Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması'na da yaklaşık 2 bin öğrenci katıldı.

Yoğun ve heyecanlı geçen yarışmada dereceye giren şarkı ve skeçlerde öğrenciler ödüllerini aldı. Dilin, diğer insanlarla bütün ilişkilerde adeta bir aracılık görevini yürüttüğünü belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, "Dil, diğer insanlarla bütün ilişkilerimizde bize aracılık eden, sosyal bağlarımızı düzenleyen bir vasıta olarak hayatımızın her safhasında mevcuttur. Bireyin "toplumsallaşması" dil sayesinde olur. İnsan, içinde yaşadığı toplumun değerlerini, düşüncelerini, kurallarını ancak dil yoluyla öğrenir. Yabancı dil öğrenmenin, bilhassa, milletlerarası kültür alış verişlerinde önemli bir yeri vardır. Cemiyetler, birbirlerinin tecrübelerinden ve yayınlarından öylece faydalanmak imkanını bulabilmektedirler. İlimde, sanatta ve teknikte olan gelişmeler, böylece takip edilebilmektedir. Bir milletin, kendi kültür ve medeniyetinde önemli yeri bulunan diller ile çağa öncülük eden milletlerin dilini öğrenmesi artık kaçınılmazdır. Emeği geçen bütün idarecilerimize, öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da İngilizce Şarkı ve Skeç Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement