Kahta'da Kurbanlık Satışları Hız Kazandı - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Kurbanlık Satışları Hız Kazandı

Kahta\'da Kurbanlık Satışları Hız Kazandı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kahta Canlı Hayvan Pazarı’nda hareketlilik başladı.

17.09.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kahta Canlı Hayvan Pazarı'nda hareketlilik başladı.

Kahta Belediyesi bünyesinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı'nda satışa sunulan kurbanlıkların satışları hız kazandı. Hayvan üreticileri satışların istenilen seviyede olmadığını ancak satışların hız kazandığını dile getirdiler.

Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber kurbanlıklar hayvan pazarında görücüye çıktı. Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki hayvan pazarına başta il ve ilçe köylerinde olmak üzere Şanlıurfa ve diğer illerden de getirilen kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.

Yoğun bir hareketliliğin olduğu kurbanlık hayvan pazarında, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri satış konusunda henüz istedikleri alış verişin olmadığını söylerken, diğer taraftan da kurbanlık için pazara gelen alıcılar da fiyatların yüksekliğinden şikayetçi olduklarını belirtiler.

Kurban bayramına az bir zaman kala kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, kurban pazarlarını gezerek fiyat araştırması yapmaya başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlardan bazılarına göre fiyatların uygun olduğu belirtilirken bazıları da fiyat yüksekliğinden şikayetçi olduğunu dile getirdi. Aynı zaman da satış yapamayan kurbanlık hayvan üreticileri de alış-veriş yokluğundan ve fiyat yüksekliğinden şikayetçiler.

Kurbanlık büyükbaş hayvan yetiştiricisi Abuzer Işık, "Geçen seneye göre alış verişte büyük bir düşüş var, kurban pazarında canlanma yok. Kurbanlık almak isteyen müşteri bulamıyoruz. Yem fiyatlarında yükseklik olduğu için doğal olarak kurbanlık hayvanlarımızda da fiyat artışı oluyor. Kurbanlık hayvanlarımızın sayısında da yine geçen seneye göre bolluk var. Ama buna rağmen yem fiyatlarındaki yükseklik hayvanlara etki ediyor ve doğal olarak fiyatlar yükseliyor. Bu da kurbanlık alımında vatandaşı küçükbaş hayvana yönlendiriyor. Alıcı bulamıyoruz" diye konuştu.

Başka bir hayvan yetiştiricisi olan Osman Karadağ, "kurbanlık olarak satışa koyduğumuz 150 adet büyükbaş hayvanımız var. Az bir süre kalmasına rağmen ancak 50'ye yakınını sattım. Fiyat uygun ama yine de alıcı pahalı olduğunu belirtip almıyor. Büyükbaş hayvan en düşük 3,500 den başlayıp 10.000 TL.'ye kadar da çıkabiliyor" dedi.

Öte yandan, kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanlarda 350 ile 650 TL arasında ve büyükbaş ise 3 bin 500 ile 10 bin TL arasında değiştiği ifade ediliyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da Kurbanlık Satışları Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement