Kahta'da Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı

Kahta'da öğrenciler kendilerini temsil edecek olan ilçe öğrenci meclisi başkanını seçmek için sandık başında gitti.

22.11.2014 14:29  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta ilçesinde öğrenciler kendilerini temsil edecek olan ilçe öğrenci meclisi başkanını seçmek için sandık başında gitti.

Gazi Ortaokulu konferans salonunda yapılan seçimde, her okulun kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için 17 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Adayların belirlenmesinin ardından yapılan seçimlerde, Mustafa Yardımcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Zeynep Süzen ilçe öğrenci meclisi başkanı seçildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, programda yaptığı konuşmada, öğrencilerin demokrasi anlayışını pekiştirip seçme ve seçilme haklarını uygulamalı bir şekilde yaptıklarını ifade etti.

Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Öner, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi bilincinin oluşturulması için bu türk organizasyonların önemli olduğuna işaret etti.

Hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesinin önemli olduğunu aktaran Öner, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini aktardı.

Öğrencilerde seçme-seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşması gerektiğinin altını çizen Öner, bu seçimle öğrencilerin demokratik liderliği benimseyebilmelerinin amaçlandığını ifade etti. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta'da Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement