Kahta'dan Gazze'ye Yardım - Son Dakika
Yerel

Kahta'dan Gazze'ye Yardım

Kahta ilçesinde, Gazzeliler başlatılan yardım kampanyasında 40 bin lira toplandı.

01.08.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta ilçesinde, Gazzeliler başlatılan yardım kampanyasında 40 bin lira toplandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırısının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye çapında başlattığı yardım kampanyası kapsamında ilçe merkezi ve köylerdeki camilerde Gazzeliler için yardım toplandı.

İlçe Müftüsü Burhan Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in çocuk, yaşlı demeden mazlum Filistin halkının üzerine bomba yağdırdığını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir çok ülkenin sessiz kalmasının üzüntü verici olduğunu belirten Barut, "Yapılan saldırılar sonucunda evler yıkılmakta, hastaneler bombalanmakta ve adeta bir kıyım yapılmaktadır. Bizler de Müslüman kardeşlerimize yardım etmek için düzenlenen kampanyaya destek verdik. Kahta halkı bir kez daha duyarlılığını göstererek yaklaşık 40 bin lira yardımda bulundu" dedi.

Toplanan yardımın Gazze halkına ulaştırılması için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Barut, Türk halkı ile Filistin halkının et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz olduğunu ve Filistin'e bomba yağarken Türk halkının da yüreğinin parçalandığını dile getirdi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta'dan Gazze'ye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement