Kahta-fed Final Maçını Teşikan Spor Kazandı - Son Dakika
Yerel

Kahta-fed Final Maçını Teşikan Spor Kazandı

Kahta-fed Final Maçını Teşikan Spor Kazandı

Kahta FED’in düzenlemiş olduğu futbol müsabakalarının yapılan final maçını Teşikan Köyü Derneği kazandı.

04.05.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta FED'in düzenlemiş olduğu futbol müsabakalarının yapılan final maçını Teşikan Köyü Derneği kazandı.

Kahta FED Kahta'da oynanan final maçı öncesi bir program tertipleyerek Kahtalı Mıçı'nın türküleriyle başlayan program izleyenler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Kahta FED'in düzenlediği programa Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Belediye Başkan Yardımcıları Halil Geyik, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kahta FED'in çatısı altında bulunan dernek yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Programda Kahtalı Mıçı yerel türküler söyledi. Türküler eşliğinde Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürkün'de eşlik ettiği halaylar çekildi. Kahtalı Mıçı'nin türkülerinden sonra açılış konuşmasını yapan Kahta FED Başkanı Av. Ali Yücel, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Gerek Adıyaman- İstanbul seferlerinin gerek ise İstanbul- Adıyaman sefer fiyatlarının çevre illere göre yüksek olması bizi üzmüştür. Fiyatlarının yüksek olmasını ve fiyatlarının düşürülmesi konusunda protesto etmeyi kararlaştırdık. Adıyaman Hava Alanına çevre illerdeki sefer fiyatlarının yazdığı pankartlarla girdik. Adıyaman Hava Alanında bir basın açıklaması yaparak sesimizi yetkililere duyurmak istedik. Umarım sesimizi duyurabilmişizdir. Bizler İstanbul'da yaşayan gurbetçileriz gidiş gelişlerimizde fiyatlarının yüksek olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Fiyatların aşırı derecede yüksek olması nedeniyle çevre illerde bulunan havaalanlarını kullanmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Kısa bir konuşma yapan Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel ise, "Burada siyaset yapmak buraya yakışmaz diye düşünüyorum. Çünkü derneklerin bünyesinde herkesimden insanlar var. ve şunu ifade etmek istiyorum bizler Türkçe konuşabiliriz, Kürtçe konuşabiliriz, Zazaca konuşabiliriz. Müslüman, alevi, Süryani, Ermeni olabiliriz. Ama bizi bir araya getiren ortak bir paydamız var. Bizim ortak paydamız Kahta sevdamızdır. Hepimizin bu çatı altında bir araya gelmesini ümit ediyorum" dedi.

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk ise, "Türküde "harmanımı sele verdim, harmanımı yele verdim, bostanımı sele verdim, sevdiğimi ele verdim, bilmiyorum ben ne haldeyim" tam da Adıyaman'ı anlatan bir türkü olmuş. Şöyle ki Adıyaman gerçekten harmanını yele verdi. Burası yıllar yılı susuzlukla boğuşan bu nedenle kuru tarımdan başka bir tarımsal zirai faaliyetin olmadığı bir memleketti. Ama inşallah onlar da yakında çözülecek. Onlarla ilgili çok güzel projeler başlayan ve başlamak üzere olan projeler var. Bostanlarımızı serdik, en güzel bostanlarımız barajın altında kaldı. Biraz önce dediğimiz gibi ondan sonra sevdiğimizi de ele verdik. İşte bu bostanını sevdiğini kaybeden insanlar İstanbul'a gittiler. İstanbul'da büyüdüler. Değerlerini memleketlerini unutmadan sanayici oldular, iş adamı oldular, siyasetçi oldular. ve memleket özlemiyle burada tekrar özlerine döndüler" dedi.

Konuşmalardan sonra katılımcılara plaketler takdim edildi.

Karadut Köyü Derneği ve Teşikan köyü Derneklerinin yaptığı futbol müsabakasında skorun değişmemesiyle maç uzatmalara kaldı. Uzatmalarda skorun değişmemesi üzerine maç penaltılara kaldı. Penaltılarda Teşikan Köyü Derneği'nin galibiyetiyle sonuçlandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta-fed Final Maçını Teşikan Spor Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement