Kahta İlçesindeki Mevcut Yatırımlar Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Kahta İlçesindeki Mevcut Yatırımlar Masaya Yatırıldı

Kahta İlçesindeki Mevcut Yatırımlar Masaya Yatırıldı

2016 yılında Kahta ilçesinde devam eden yatırım ve projeleri değerlendirmek üzere Vali Abdullah Erin Başkanlığında Kahta Öğretmenevinde Adıyaman milletvekilleri, kamu ve STK temsilcilerinin katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

18.06.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılında Kahta ilçesinde devam eden yatırım ve projeleri değerlendirmek üzere Vali Abdullah Erin Başkanlığında Kahta Öğretmenevinde Adıyaman milletvekilleri, kamu ve STK temsilcilerinin katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen toplantıya, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, yatırımcı bölge müdürleri, bazı kurum amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bir önceki toplantıda alınan karaların gözden geçirildiği ve toplantının açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Bugün yapacağımız toplantıda Kahta'ya her alanda yapılan yatırımları tek tek masaya yatırarak bunları değerlendireceğiz. Kahta'ya kazandırılan yatırımlarda çok önemli mesafeler elde ettik. Şu anda Kahta'nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Haydaran İçme Suyu inşaatını bugün gezerek incelemelerde bulunduk. Çalışmalar çok seri bir şekilde devam ediyor. İnşallah bu suyu da kısa süre içerisinde ilçemizin hizmetine sunacağız. Kahta için bir diğer önemli husus ise, tarımda sulama suyudur. Bundan dolayı Kahta'nın bitki desenini değiştirecek olan Büyükçay Barajına çok önem veriyoruz. Bu dev yatırımın proje çalışmalarının bu yılın sonunda bitirilerek 2017 yılında yapım işine başlanması öngörülmektedir. Bu projenin bugünkü birim fiyatı 536 Milyon TL'dir. Kahta çiftçisi için büyük önem arz eden bu projeyi adım adım takip ediyoruz" dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman'a çok önemli yatırımların gelmesi için yoğun gayret sarf edeceklerini belirten Vali Abdullah Erin ise, "İlin kalkınması noktasında bu tür toplantıları çok önemsiyorum. Hepimizin tek hedefi Adıyaman insanımıza daha kaliteli ve daha yüksek standartlarda bir hizmet sunmaktır. 2002 yılı öncesinde siyasetçisiyle bürokratıyla bu tür toplantılar yapılmazdı yada dar çerçevede kapalı toplantılar yapılıyordu. 2002 yılından bu yana sadece Adıyaman için değil Türkiye genelinde hizmet noktasında bir devrim yaşandı. Bunu 4 günlük göreve başladığım Adıyaman Valiliğimde her kesimden çok net bir şekilde duyuyorum. Adıyaman hakikaten çok daha iyisini hak ediyor. Adıyaman'ın bu ülkeye maliyeti gerçekten sıfır düzeyinde. 2002-2016 yılları arasında Adıyaman'ın aldığı kamu yatırımları anasının ak sütü gibi helaldir. 2016'dan sonra da bu hizmetleri birlik ve beraberlik içerisinde artırarak devam ettireceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya tarafından Kahta ilçesine yapılan kamu yatırımlarının mevcut durumu ile ilgilim slayt eşliğinde bir sunum yaptı.

Gerçekleşen toplantı soru cevap şeklinde sona erdi. Daha sonra protokol üyeleri vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yemeğine katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta İlçesindeki Mevcut Yatırımlar Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement