Kahta'nın Temel Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Kahta'nın Temel Sorunları Masaya Yatırıldı

Kahta\'nın Temel Sorunları Masaya Yatırıldı

Kahta Belediyesi toplantı salonunda ilçenin sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

12.11.2014 12:01  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde, Kahta Belediyesi toplantı salonunda ilçenin sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Kahta Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, STK temsilcileri, ilçe mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakamı Dede Musa Baştürk, ilçenin sorunları, yapılan ve devam eden yatırımlarla, beklentileri hakkında bilgiler verdi.

Kahta'da inanılmaz bir potansiyelin olduğunu belirten Kaymakam Baştürk, bu potansiyeli harekete geçirmek gerektiğini vurgulayarak, herkesin daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Baştürk, "Kahta'nın her şeyin daha fazlasını hak ettiğine inanıyorum. Tarihi dokusu, inanç turizmi ve sanayi olarak daha fazlasını hak ediyor. Özel sektörün zenginleşmesi için özel gayretler sarf ediyoruz. İlçedeki tekstilcilerin sıkıntıları bana ulaştı. Onların sıkıntıları, Kahta'da yatırım yapmak isteyen bütün iş verenlerin sıkıntılarıyla aynı. Yani 5. Bölgede olmamız ve buna bağlı olarak ta teşviklerden faydalanamamaları. Bunlar değerlendirilmeye alınacak. Kahta'nın menfaati için bu konular masaya yatırılacak. Zaten bu toplantımız, sorunlarımızı konuşmak ve çözüm yollarını hep bulmak için düzenlendi. Böyle toplantılar yapmaya devam edeceğiz. İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızla, mahalle muhtarlarımızla ve basınımızla beraber İstişareler yaparak hep birlikte kararlar alacağız" dedi.

Daha sonra konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurahman Toprak, "Şuanda içme suyu projemiz bitmiştir. İhale aşamasında. Yani ihaleye çıkacak. Gaziantep'te olan su projemiz, iki hafta önce Ankara'ya ulaştırıldı. Bu ay içerisinde ihalesi yapılacak. Şu ana kadar birçok sorunu birlikte masaya yatırdık ve çözüm bularak halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Acil çözülmesi gereken sorunları ele alıp ivedilikle çözmeye çalışıyoruz. Çözemediklerimizi de partimizin yetkililerine, Milletvekillerimizle paylaşıyoruz. Ayrıca yakında Adıyaman'a gelecek olan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan randevu talep ederek dosya halinde sorunlarımızı iletmeyi düşünüyoruz" dedi.

Tarım Teknolojileri Fakültesi'nin Kahta'ya kurulması için ne gerekiyorsa biz de destek vermeye hazırız diyen Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya da, "Bizler bütün Belediye Başkanlarımızla koordineli çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız da halkımıza hizmet olarak yansıyor. Nitekim bunun bir örneği de daha önce dönemin Başbakanı R. Tayip Erdoğan'dan randevu talep etmiştik. Başbakanla yaptığımız görüşmelerde ilçemizin acil çözülmesi gereken sorunlarını aktardık. Bunlardan bir kaç tanesi çözüldü. Ki bunların başında Nissibi Köpürüsü geliyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'nın Temel Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement