Kahta Vaizesinden 14 Şubat Sevgililer Günü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kahta Vaizesinden 14 Şubat Sevgililer Günü Açıklaması

Kahta Vaizesinden 14 Şubat Sevgililer Günü Açıklaması

Kahta İlçe Vaizesi Gül Hicran Kılıç, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

11.02.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta İlçe Vaizesi Gül Hicran Kılıç, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnsanların tarih boyunca Allah'ın kadına verdiği hakları kısıtladığını, kadını toplumdan soyutladığını, evine kapattığını, söz hakkını elinden aldığını ve onu bir eşya gibi alınıp satılan bir varlık haline getirdiğini belirten Kahta İlçe Vaizi Gül Hicran Kılıç, kadının bazen din adına ezildiğini ya da dinsizlik adına teşhir edilmiş, bir zevk ve reklam aracı olarak kullanıldığını vurguladı.

Kadının kendini özgürce ifade etmesi, kendi kararlarını kendisinin vermesi ve gerek özel hayatında gerekse toplum yaşantısında erkeğe ortak olması cenab-ı hak tarafından kadına verilen bir hak olduğunu söyleyen İlçe Vaizi Kılıç, 14 Şubat Sevgililer Günü'n ile ilgili olarak şunlara dikkat çekti.

"Yine her yıl farklı tezgahlarla avladıkları zihinleri, 14 Şubat gibi aziz ve mukaddes bir günde berraklığa kavuşturacaklar. Fuhşu allayıp pullayacak, kırmızı güller, ya da janjanlı hediyelerle sevgili edinip ona değer verecekler lovstory eşliğinde kucaklarda aziz valantine müteşekkir olacaklar. Arabından Acemine, köylüsünden kentlisine kadını onure edecekler. Şu kesinlikle unutulmamalıdır ki kadın, din simsarlarının kermesçisi, TV kanallarının maşallahlı mankenleri değildir. Erkeğin eğe kemiğinden yaratılmamıştır. Dini ve aklı noksan değildir. Kadın necis, uğursuz, fitne, köle hiç değildir. ya da nikahı erkeğin iki dudağı arasında olan, kocası istemedikçe ondan boşanamayan, ev hapsi yaşayan, çocuk tarlasından başka işe yaramayan bir metada değildir. Allah'a secde edilmeseydi kocalara secde edilmesini tavsiye eden bir dinde yoktur. Bir pagan ürünü, Hıristiyan ritüeli, Yahudi kazancı olan 14 Şubat'larda kadını bu hengameden kurtarmak zevkin değil kalbin ışığı olması ümidiyle" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta Vaizesinden 14 Şubat Sevgililer Günü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement