Kahvehane Bahçesinde Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kahvehane Bahçesinde Kitap Okuma Etkinliği

Bartın'da Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi üniversite öğrencileri, kent merkezindeki bir kahvehanenin bahçesinde kitap okudu.

28.10.2014 16:38  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi üniversite öğrencileri, kent merkezindeki bir kahvehanenin bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Bartın Toplum Gönüllüleri Vakfı Koordinatörü Mustafa Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği kitap okumanın önemine dikkati çekmek ve kamuoyunda bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de okuma yazma konusunda önemli aşamalar kaydedilmesine karşın, okuma oranının düşük olduğunu vurgulayan Özcan, "Biz de okumanın önemine dikkati çekmek için kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Başarılı ve mutlu olmanın sırrı bireysel kitap okumaktan geçiyor. Herkesi kitap okumaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe kitap okuyarak destek veren Belediye Başkanı Cemal Akın ise okuma faaliyetinin boş zamanların değerlendirildiği veya hobi olarak görülebilecek bir olgu olmadığına dikkat çekti.

Okumanın sürekliliği olan ve ihtiyaca dönüşen bir eylem olması gerektiğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Nasıl ki acıkıyoruz yemek yiyoruz, susadığımızda su içiyorsak beynimizin açlığını gidermek için de kitap okumalıyız. Kitap okumak okulda, iş yaşamında ve hayattaki başarıyı da olumlu etkilemektedir. Ben gençlerimizi bu etkinliği gerçekleştirdikleri için kutluyorum. Kendilerine belediye olarak her zaman destek sunmaya hazırız."

Etkinliğe katılan yaklaşık 20 öğrenci, yan masalarda oyun oynayan vatandaşların yanında 1 saat boyunca kitap okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahvehane Bahçesinde Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement