Kalabak Zammını Geri Alın - Son Dakika
Yerel

Kalabak Zammını Geri Alın

Kalabak Zammını Geri Alın

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, Kalabak suyuna yapılan zammı değerlendirdi.

21.01.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, Kalabak suyuna yapılan zammı değerlendirdi.

Kelleci, damacana ile satılan Kalabak suyuna yapılan zammın ekonomik gerekçelerle açıklanamayacağını kaydetti. Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, "Ekonominin temel kuralı 'arz azalınca fiyat yükselir, arz artarsa fiyat düşer' bu varsayımdan hareket edersek, Kalabak suyuna yapılan zammı 'kar yağdı böyle oldu' diye açıklayamayız. Su dağıtımının en önemli girdisi akaryakıt fiyatları tarihi dibi görmüşken düğün değil bayram değil bu zam nereden çıktı" dedi.

TÜKETİCİLERİ DUYUYORLAR MI?

Kalabak suyu damacanasına yapılan zammı savunmak için akla yatkın en önemli gerekçenin Büyükşehir Belediyesi bütçesine kaynak aktarmak olduğunu söyleyen Kelleci, "Büyükşehir musluklardan akan suya zam yapamayınca tüketici mecburiyetini istismar etti. Damacana ile satılan Kalabak suyuna yüzde 18 zam yaptı. Acaba Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tüketicilerin feryatlarını duyuyor mu? Bu zamana kadar duymadı. Ama tekrar yüksek sesle söyleyelim" dedi.

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Eskişehirli tüketicilerin kent merkezinde şebeke suyunu içmediklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Kelleci,, Kalabak suyuna yapılan zammın gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Hesaplarınızı tekrar yapın, yüzde 18 zammın açıklanacak tarafı yok. Eğer sizin maliyet dışında başka bir hesabınız yoksa bu zammı geri alın" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalabak Zammını Geri Alın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement