Kalay Ustasına Meslek Hizmet Ödülü - Son Dakika
Yerel

Kalay Ustasına Meslek Hizmet Ödülü

Kalay Ustasına Meslek Hizmet Ödülü

Adana’da kalaycılık yapan çok az sayıdaki kişiden biri olan Ali Güzeloğlu’na ’Meslek Hizmet Ödülü’ verildi.

05.02.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kalaycılık yapan çok az sayıdaki kişiden biri olan Ali Güzeloğlu'na 'Meslek Hizmet Ödülü' verildi.

Adana Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Meslek Hizmet Ödülü Töreni Hilton Oteli'nde yapıldı. Yönetim kurulu kararıyla ödülün bu yıl 'kalaycılık' mesleğini yıllardır devam ettiren Ali Güzeloğlu'na verilmesi uygun görüldü.

Ödül töreninde konuşan Adana Rotary Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Cenk Erdemışık, "Her rotaryen üyemizin hizmet idealini kendi kişisel iş ve toplum hayatına uygulaması ve böylece topluma örnek olması için kendisini ve çevresini teşvik eden projeleri geliştiririz. Düzenlediğimiz bu ödül töreninde de Ali Güzeloğlu'na bu güne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle Adana Rotary Kulübü Yönetim Kurulu olarak bu yılki meslek hizmet ödülünü vermeye karar verdik" dedi.

Erdemışık'ın konuşmasının ardından Meslek Hizmet Ödülü Ali Güzeloğlu'na verildi.

Ali Güzeloğlu kalaycılığın artık bittiğini kimsenin bu mesleği yapmadığını söyledi. Güzeloğlu, "Toplumun bakır ürünlerden vazgeçip çelik, alüminyum, emaye ve teflon gibi mutfak ürünlerine yönelmesi, bu sektörü neredeyse bitirdi. Bakır eşyaların temizlenmesi için yapılan kalaycılık, teknolojiye yenildi. Vatandaşlar uzun süredir bilinen markaların mutfak gereçlerini tercih ediyor. Eski yıllarda altın çağını yaşayan tarihi Kazancılar Çarşısı'nda her geçen gün kalaycı sayısı azalıyor. Gençlerin ateş ve külle uğraşmayıp başka mesleklere yönelmesi, mesleğin unutulmasının en büyük sebebi oldu. Bu mesleği sürdürenler, yaşlılardan oluşuyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalay Ustasına Meslek Hizmet Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement