Kalbi Gelişmeyen Derya, Uzanacak Yardım Elini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Kalbi Gelişmeyen Derya, Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Artvin'in Borçka ilçesinde erken doğumla dünyaya gelen ve kalbinin yarısı gelişmediği gerekçesiyle hastaneye kaldırılan 9 aylık Derya Ecrin'in ailesi, bugüne kadar 3 kez anjiyo olan çocuklarının ameliyatı için hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

27.07.2015 12:28  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borçka ilçesinde yaşayan Ataman çifti, erken doğumla dünyaya gelen ve kalbinin sağ tarafının gelişmediği teşhisi konulan 9 aylık kızları Derya Ecrin'in sağlığına kavuşması için hayırseverlerden yardım istiyor. Gündoğu Mahallesi'nde yaşayan 23 yaşındaki 3 çocuk annesi Serpil Ataman, AA muhabirine, geçirdiği apandisit ameliyatı nedeniyle 8 aylık olarak sezaryenle dünyaya getirdiği kızının kalbinde sorun bulunduğunu belirterek, bebeklerinin bugüne kadar 3 kez anjiyo olduğunu anlattı.

Çocuğunun doğumundan sonra hayatlarında sıkıntılı günlerin başladığını belirten Ataman, kendisi hastanede tedavi görürken, kızının Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesi'ne oradan da İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildiğini kaydetti. Ataman, söz konusu hastanede kızının tedavisi için 60 bin lira gerektiğini ifade ederek, "Sürekli öksürüyor, ağlıyor ve vücudunun her tarafı morarıyor. Hastane ve ev arasında mekik dokuyoruz. Seneye okula başlayacak iki çocuğum daha var. Kaymakamlığın verdiği yardımlarla evimin kirasını ve geçimimizi sağlıyoruz. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için tedavi için istenen bu parayı bulamıyoruz" diye konuştu.

Valilik yardım için hesap açtı

Kızının sağlığına kavuşması için Artvin Valiliği'nden yardım talebinde bulunduklarını belirten anne Ataman, mağduriyetlerini Artvin Valisi Kemal Cirit'e anlattığını söyledi.Anne Ataman, Vali Cirit'in kendisiyle çok ilgilendiğini ve yardım kampanyası başlatıp bir banka hesap numarası açılmasını sağladığını vurgulayarak, "İnşallah gerekli olan para kısa sürede toplanır. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun" dedi.

Yardım taleplerini sosyal paylaşım sitesi hesaplarından da duyurduklarını ifade eden Ataman, şöyle konuştu: "Maddi durumu iyi olan iş adamlarına, hayırseverlere, annelere buradan sesleniyorum ne olur bana yardım etsinler. Kızımın yaşamasını istiyorum. Diğer kardeşleri gibi sağlıklı olmasını istiyorum. Doktorlar ameliyat olursa sağlığına kavuşacağını söylüyorlar. Bir anne olarak yüreğim yanıyor. Kızım sürekli acılar içinde kıvranıyor. Sürekli ağlıyor ve vücudu morarıyor. Hayattaki en büyük arzum bir an önce çocuğumun sağlığına kavuşmasıdır."

Ataman, diğer çocuklarının kardeşinin durumuna çok üzüldüğünü ve sürekli ağladıklarını anlatarak, "Özellikle 6 yaşındaki kızım Deva, kardeşiyle çok yakından ilgileniyor. Mamasını yediriyor. Her türlü ihiyaçlarının karşılanmasında bana yardım ediyor. Kardeşinin rahatszılığının ciddi olduğunu biliyor. Kardeşini çok seviyor ve durumuna üzüldüğü için sürekli ağlıyor. Bir an olsun kardeşinin yanından ayrılmıyor" ifadesini kullandı.

"Kızım gözlerimin önünde eriyor"

Baba Turgay Ataman da (35) doktorların, erken doğum nedeniyle kızının kalp kapaklarının gelişmediğini söylediğini aktararak, doğumdan hemen sonra bebeklerinin ambulansla Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı. Buradaki doktorların ise kızının kalbinin sağ tarafının gelişmediği teşhisini koyduklarını dile getiren Ataman, "Tam teşekkülü bir hastanede ameliyat olması gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine hastane yetkilileri tam teşekkülü hastane olarak İstanbul'daki özel bir hastaneyi buldular. Hava ambulansı ile İstanbul'daki özelbir hastaneye nakledildi. Çocuğum burada çeşitli tarihlerde 3 kez anjiyo oldu" dedi.

Baba Ataman, hastane yetkililerinin, kızı Derya Ecrin'in kalbindeki sorun nedeniyle biran önce ameliyat olması gerektiğini söylediklerini belirterek, şöyle devam etti; "Buradaki doktorlar ameliyatın riskli olduğu belirterek metin ve her şeye hazırlıklı olmamızı istediler. Bizde ameliyat olmasını kabul ettik. Sağlık güvencesi olarak yeşil kartım var. Hastane yetkilileri bizden ameliyat parası için yaklaşık 60 bin lira istediler. Çocuğum rahatsızlığından dolayı bir işte çalışamıyorum. Sürekli tedavisi için hastane yollarındayım. Ailemin maddi dudumu da iyi değil. Ne yapacağımı şaşırdım. Kızımın yaşamasını istiyorum. Gözlerimin önünde eriyen kızımın durumunu gördükçe bir baba olarak kahroluyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum."

Baba Ataman, hayırseverlerin, Ziraat Bankası Borçka şubesinde anne Serpil Ataman adına açılan "TR 620001000377705214945002" No'lu hesaba para yardımında bulunmalarını talep etti.

Kalbi Gelişmeyen Derya, Uzanacak Yardım Elini Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalbi Gelişmeyen Derya, Uzanacak Yardım Elini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement