Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi işbirliğiyle Dünya Kalp Günü dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi Türk Kardioloji Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Karpuz: "Kurallara göre bu sporu yaparsanız, bazı durumlarda yüzde 30'a yakın kalp krizi riskinin önüne geçebilirsiniz.

28.09.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi işbirliğiyle Dünya Kalp Günü dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi.

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Kalbin için pedalla" etkinliği için biraraya gelen yaklaşık 100 bisikletli, meydanda turladı.

Etkinliğe katılan Türk Kardioloji Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karpuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisklet sporunun yapılıp yapılmaması konusunda bazı endişelerin olduğunu belirterek, "Bisiklet sporunu baypas olan kişiler bile yapabiliyorsa bunu yapmak için bundan daha iyi bir gösterge olamaz" dedi.

Her türlü sporun önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karpuz, haftada en az 5 gün bisiklet sporu yapılması gerektiğini söyledi.

Karpuz, şöyle devam etti:

"Kurallara göre bu sporu yaparsanız, bazı durumlarda yüzde 30'a yakın kalp krizi riskinin önüne geçebilirsiniz. Bunu yapmak için de mutlaka hasta olup tedavi olmayı beklemeyin. Hastalık geçirenler bunu yapıyorlar. Ama önemli olan bu hastalığa yakalanmadan yapmaktır. İyi tedavi almış kalp hastası da bu sporu yapabilir. Bu sporu çok küçük yaşlarda başlatmalıyız. Çocuklara bu alışkanlığı kazandırmak da gelecekleri için  çok önemlidir."

"Kalbin için pedalla" bisiklet grubu lideri Şahidin Aydemir de bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliğin yurt genelinde 30 ilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Gelecek yıl daha büyük katılım beklediklerini dile getiren Aydemir, "Ben de baypas geçirdim. 20 bin kilometrenin üzerinde bisiklet turu yaptım. Bu nedenle insanlara örnek olmak için doktorum beni teşvik etti. Burada bisikletin insan sağlığına ne kadar faydalı olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayanların en büyük sorunu hareketsizlik. Ülkemizdeki ölümlerin yüzde 40'ı kalp kaynaklı. Bu hareketsizliği harekete dönüştürmek için kalbin için pedalla diyoruz" ifadelerini kullandı.

Bisklet yollarının yetersiz olduğunu ifade eden Aydemir, bu yolların artırılmasının bisiklet kullanımına ilgiyi iki katına çıkaracağını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalbin İçin Pedalla' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement