Kalbinden Tek Seansta Dört Ameliyat Geçirerek Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Kalbinden Tek Seansta Dört Ameliyat Geçirerek Sağlığına Kavuştu

Kalbinden Tek Seansta Dört Ameliyat Geçirerek Sağlığına Kavuştu

Sivas'ta işçi emeklisi 56 yaşındaki Osman Şimşek, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle 10 yıl boyunca hastane hastane dolaştıktan sonra kentteki özel bir hastanede tek seansta kalbinden geçirdiği dört ameliyatla sağlığına kavuştu.

24.06.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta işçi emeklisi 56 yaşındaki Osman Şimşek, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle 10 yıl boyunca hastane hastane dolaştıktan sonra kentteki özel bir hastanede tek seansta kalbinden geçirdiği dört ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kent merkezinde yaşayan evli, 6 çocuk sahibi Osman Şimşek, 10 yıl önce kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye gitti. Kısa bir süre tedavi gören Şimşek, özel sektörde çalıştığı için ameliyat olmayı reddetti. Çalışmaya devam eden Şimşek'in rahatsızlığı artarak devam etti. Yürümekte ve merdivenleri çıkmakta zorlanan Şimşek, emekliliğe ayrıldıktan sonra Sivas Numune Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek bir süre tedavi gördü.

Şimşek, daha sonra Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Doktorlar Şimşek'in hastalığının ilerlemesi nedeniyle ameliyat etmek istemedi. Sivas'a dönen Şimşek, mitral darlığı, triküspid yetmezliği, kalpte yaklaşık 10 santimetre boyutunda kitle ve sağ koronerde yüzde 80 darlık tanılarıyla kentteki özel bir hastaneye başvurdu. Öksürükle birlikte balgamdan kan gelen ve bacak ile kollarında kanama bulunan Şimşek, sağlık taramasından geçirildikten sonra yaklaşık 10 gün ön tedavi gördü. Ameliyata hazır hale getirilen Şimşek, tek seansta kalbinden dört operasyon geçirdi. Şimşek yaklaşık 5 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

'HASTA ÇOK GECİKMİŞ OLARAK BİZE MÜRACAAT ETTİ'

Pıhtılaşma faktörlerinin bozulduğu durumda hastaya dört ameliyatı aynı seansta uyguladıklarını kaydeden hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç Dr. Şinasi Manduz, "Hastada açık kalp ameliyatı yöntemiyle önce kalbinden 10 santimetre çapında büyük bir kitle çıkartıldı. Kalbin sol tarafındaki mitral dediğimiz kapakta ileri derecede darlık ve kireçleme vardı. Bu kapak çıkartılarak yerine mekanik bir kapak takıldı. Kalbin sağ tarafındaki kapak ileri derecede yetmezlikteydi. O kapak tamir edildi ve hastaya aynı seansta kalbin sağ tarafına by- pass yapıldı. Hasta yoğun bakıma alındı ve 24 saat sonra normal odasına çıkartıldı. Hastamızın beşinci gününde genel durumu gayet iyi, mevcut olan komplikasyonlar tamamen geçmiş durumda. Hastanın özelliği bu kadar yaygın lezyonların bir arada olması ve hastanın çok gecikmiş olarak bize müracaat etmiş olmasıydı. Ciddi akciğer hipertansiyonu, karaciğerin ileri derecede büyümüş olması ve bütün pıhtılaşma faktörlerinin bozulduğu durumlarda cerrahi oldukça riskli seyretmektedir; ama bütün bunlara rağmen hastamızı çok iyi toparlayarak bu dört ameliyatı bir arada gerçekleştirdik" dedi.

'HAYATTAN ÜMİDİMİ KESMİŞTİM'

Ameliyattan önce ciddi sıkıntılar çektiğini söyleyen Osman Şimşek, "Yaklaşık 10 yıl önce bu hastalık ritm bozukluğu ile başladı ve sonradan kalp kapaklarında sorun çıktı. Üniversite hastanesinde iki sefer ameliyat etmek istediler, ben kendim olmak istemedim. Son sıkışık zamanımda Kayseri'ye gittim ve 15 gün tedavi gördüm. Ameliyatım bir türlü gerçekleşmeyince Sivas'a dönmek zorunda kaldım. Bu hastaneye başvurdum. Gerçekten de ben hayattan ümidimi kesmiştim. Allah'ın izniyle, hocamın da sayesinde hayata dönmüş oldum. Ufak tefek ağrıların haricinde problemim yok. İnanın 10 metre yürüyemiyordum, çift basamak çıkmam mümkün değildi. Genelde uyuyamıyordum" diye konuştu.

Şimşek'in eşi Meliha Şimşek ise eşinin son dönemde çok rahatsızlık çektiğini, ameliyatla sağlığına kavuştuğu için mutlu olduklarını söyledi. Osman Şimşek'in bir kaç gün içinde taburcu olacağı öğrenildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kalbinden Tek Seansta Dört Ameliyat Geçirerek Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement