Kale Grubu'ndan Çanakkale'nin Evlatları Belgeseli - Son Dakika
Güncel

Kale Grubu'ndan Çanakkale'nin Evlatları Belgeseli

Kale Grubu\'ndan Çanakkale\'nin Evlatları Belgeseli

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde 58 yıl önce temeli atılan ilk fabrikasının yerine 100 milyon liralık yeni granit fabrikasının temelini atan Kale Grubu, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, bu stratejik savaşı interaktif bir belgesel haline getirdi.

18.03.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde 58 yıl önce temeli atılan ilk fabrikasının yerine 100 milyon liralık yeni granit fabrikasının temelini atan Kale Grubu, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, bu stratejik savaşı interaktif bir belgesel haline getirdi. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, " Türkiye'nin bir sıçrama yapması için Çanakkale ruhunu yeniden yakalamalıyız" dedi.

Kale Grubu, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünü interaktif bir dijital belgesel ve 100 milyon liralık yeni bir yatırımla yad etti. Bu topraklar için toprağa düşmüş vatan evlatlarını anmak üzere hazırlanan interaktif belgesele, 'Çanakkale'nin Evlatları/Sons of Gallipoli' adı verildi. Türkçe ve İngilizce versiyonlarıyla canakkaleninevlatlari.com ve sonsofgallipoli.com adreslerinde bugün gösterime giren belgeselde, bir asır önce gerçekleşen Çanakkale Savaşı'na bugünün annelerinin gözünden bakılıyor. Uluslararası bir ekibin, global bir bakışla hazırladığı belgesel, 11 bölümlük bir film, 300 belgeden oluşan bir belge arşivi ve savaşın yaşandığı bölgeye dair 38 interaktif haritadan oluşuyor. Belgeselde, biri Türk biri Anzak iki anne; kendilerini, 100 yıl önce evlatlarını cepheye gönderen annelerin yerine koyuyor ve onların yaşadıklarını, savaşın ne ifade ettiğini anlamaya çalışıyor. Belgeselin tema müzikleri ünlü İtalyan besteci Ludovico Einaudi ve Mercan Dede'nin ortak çalışması ile doğu ve batının bir sentezi olarak hazırlandı.

Belgeselin Çan'daki Kale Grubu fabrikalarındaki ilk gösterimine katılan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Çanakkale Destanı'nın hikayesini, dijital ve sosyal medyanın gücüyle tüm dünyaya ulaştırmaktan, bu anlamlı projenin destekçisi ve sponsoru olmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Zeynep Bodur Okyay, sosyal medya yorumlarıyla büyüyüp gelişmesi beklenen belgeseli dijital enstalasyonla destekleyeceklerini belirterek, bu projenin, Çanakkale'nin bir barış kenti olmasına katkı sağlamasını umduklarını belirtti.

100'ÜNCÜ YILDA 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

100 milyon liralık yeni granit fabrikasının dün yapılan temel atma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katılırken, Zeynep Bodur Okyay, temeli atılan bu fabrikanın, Kale Ailesi için çok farklı bir anlamı olduğunu belirtti. 58 yıl önce bu topraklarda doğan Kale Grubu olarak bütün yatırımlarını Çanakkale ruhuyla yaptıklarını söyledi. Okyay "Bu yıl, Ar-Ge'ye ayırdığımız pay, ciromuzun yüzde 2.2'sini bulacak. Önümüzdeki beş yılda 420 milyon liralık yatırım yapıp ciromuzu 3 milyar liraya yükseltmeyi hedefliyoruz. Ticaretin bireyleri, sanayinin toplumları zenginleştirdiği düsturundan ödün vermeden, sanayi ile büyümeye devam ediyoruz. Bu ülkede bütün bu işleri huzurla yapıyorsak, bunu Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda ülkesi için gözünü kırpmadan canını veren kahramanlara borçluyuz. Bugün Türkiye'nin, hedeflediği gelişmiş ülkeler sınıfına yükselmesi için ihtiyaç duyduğu büyük atılımı, ancak Çanakkale ruhu ile başarabileceğine inanıyorum" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kale Grubu'ndan Çanakkale'nin Evlatları Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement