Kaleseramik Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

Kaleseramik Pakistan'da

Kaleseramik Pakistan\'da

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde faaliyet gösteren Kale Grubu şirketlerinden Kaleseramik, Pakistan'da münhasır bayilikle giren ilk Türk seramik şirketi oldu.

14.01.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde faaliyet gösteren Kale Grubu şirketlerinden Kaleseramik, Pakistan'da münhasır bayilikle giren ilk Türk seramik şirketi oldu. Pakistan'ın büyük gruplarından El Nafey ortaklığında Lahor'da açılan yedi katlı showroom için bu ülkeye giden Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Bu girişimle 200 milyon nüfuslu gelişen Pakistan pazarına yayılmanın adımını attık. Bu adım, grubumuzun Doğu Yarım Küre olarak tanımlanan AMEA (Asya, Ortadoğu, Afrika) Bölgesi'ndeki stratejisi için önemli" dedi.

Kale Grubu, AMEA Bölgesi'ndeki stratejik hedeflerini gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attı. Geçen 8 Ocak tarihinde Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın da katımıyla, ülkenin önemli girişimcilerinden El Nafey Grubu ile Lahor'da yedi katlı bir showroom açan Kaleseramik, bu yatırımı İslamabad ve Karaçi'ye de yaygınlaştırmayı hedefliyor. Pakistanlılar'ın, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'na verdiği desteği millet olarak asla unutmadıklarını ve bu yatırıma da bir gönül borcunun ifası olarak baktığını söyleyen Zeynep Bodur Okyay şöyle konuştu:

"Bu ortaklığın gelecek perspektifine çalışırken ben, ufku açık bir ülke gördüm. Bu dost ve kardeş ülkenin 200 milyona yakın nüfusuyla bugün ulaştığı 237 milyar dolarlık milli gelirin çok ötesinde bir potansiyel taşıdığını düşünüyorum. Pakistan bugün küresel ekonomide bence Türkiye, Çin, Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Rusya gibi gözde gelişmekte olan ülkelerle birlikte anılmalı. Biliyorum, pek çok siyasi sorununuz, deprem ve sel felaketleri gibi doğal afet probleminiz var. Çok büyük acılar çektiğinizi biliyorum. Ama bütün bu yaşadıklarınızın, parlak bir geleceğin doğum sancıları olduğunu da biliyorum. Pakistan, yakın geleceğin en önemli küresel aktörlerinden biri olacak ve biz de bu önemli ülkede bugünden yerimizi almak için buradayız. Bugün bir showroom ile aşama kaydeden bu ilişkinin, yarın doğrudan yatırıma dönüşmesini, bu ülkede Kale markalarıyla üretim yapmayı çok arzu ederim."

"HEDEF 2020'DE 95 MİLYON DOLARLIK İHRACAT"

Kaleseramik'in bugün 100'ü aşkın ülkeye 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını belirten Zeynep Bodur Okyay, Pakistan'ı da stratejik öneme sahip ülkeler arasında ön sıralarda değerlendirdiklerini ifade etti. Zeynep Bodur Okyay, "Pakistan, İran, Katar, KKTC, Cezayir, Güney Afrika, Mısır, Rusya, Kazakistan ve Fas yatırımlarımızda, bu pazarların seramik konusunda gelişen fırsat pazarları olmaları kadar, işbirliği yaptığımız firmaların Kale için uzun soluklu, finansal olarak güçlü, kendi piyasalarında bilinen firmalar olmaları ve bizim bu pazarlarda var olma ve büyüme hedeflerimize eşlik etmeleri de etken oldu. Bugün Pakistan'ın da aralarında bulunduğu Doğu Yarım Küre ülkelerine, 35 milyon dolar seviyesinde olan ihracatımızı 2020 yılında 95 milyon dolar düzeyine yükseltmeyi hedefliyoruz. Her yıl ortalama yüzde 22 büyüme anlamına gelen bu hedefte Pakistan'daki değerli ortaklarımızın katkısının büyük olacağına inancımız tam" dedi.

El Nafey Grubu'ndan Hassan Shah, Kale Grubu'nun Pakistan pazarında uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmak için kararlı olduğunu söyledi. Kalesinterflex ürününün Pakistan'da büyük başarı sağladığını söyleyen Shah, "Kale Grubu, El Nafey'e yaptığı yardım ve destek sayesinde, bizim çok hızlı bir şekilde Pakistan pazarına penetre etmemizi sağlamıştır" diye konuştu.

Pakistan'daki bu ilk showroom, Kaleseramik'in küresel birikimi ve Pakistan halkının zevk ve ihtiyaçları dikkate alınarak bir sentez anlayışıyla dekore edildi. Kaleseramik ve El Nafey, kısa bir süre sonra İslamabad'da bir showroom daha açmayı, 2018'e kadar Karaçi'ye gitmeyi ve Lahor'da bir mimari merkezini hizmete sokmayı planlıyor. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaleseramik Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement