Kalkınma Ajansı Gençlere Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Ajansı Gençlere Umut Oldu

Kalkınma Ajansı Gençlere Umut Oldu

Ankara Kalkınma Ajansı, Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı “Artık ben de varım” adlı projeye destek vererek gençlerin umudu oldu.

17.10.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı, Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı "Artık ben de varım" adlı projeye destek vererek gençlerin umudu oldu.

Proje için okulda bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme Birimi Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan, öğrenciler ve veliler katıldı. Projenin müzik grubunda yer alan bir öğrencinin ney dinletisiyle başlayan proje hakkında bilgiler veren okul öğretmenlerinden proje koordinatörü Seçil Sarıkaya Erdoğmuş, okulda dezavantajlı grupta bulunan ve ailevi, ekonomik, sosyal sıkıntılar yaşayan öğrencilere yardımcı olmak için 12 ay sürecek bu projeyi başlattıklarını, ebru, hüsnü hat, tasavvuf, tiyatro, bocce ve ahşap boyama gibi 10 farklı kursla faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Okul Müdürü Süleyman Yaldır da, 306 proje arasında desteğe layık görülen tek okulun kendileri olduğunu belirterek, 168 bin lira bütçeye sahip projenin amacını öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlayarak hayata daha iyi tutunmalarına yardımcı olmak, boş zamanlarını daha etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak şeklinde açıkladı.

Ankara Kalkınma Ajansı İzleme Birimi Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan ise, Kazan'nın hızla gelişen bir ilçe olduğuna vurgu yaparak, bu gelişime paralel olarak gençlerin de sorunlarının arttığını ve bu sorunların çözümüne yönelik projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılış töreninin ardından davetliler, proje kapsamında düzenlenen ahşap boyama atölyesi ve keman kursunu gezerek bilgi aldı. Kaymakam Duru ve Belediye Başkanı Ertük, ellerine aldıkları keman ile basına poz verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalkınma Ajansı Gençlere Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement