Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın incelemeleri ve ziyaretleri Kalkınma Bakanı Yılmaz: "YÖK ile bir çalışmamız olacak.

13.02.2016 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın incelemeleri ve ziyaretleri Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"YÖK ile bir çalışmamız olacak. Gelecek hafta eylem planıyla ilgili protokolü imzalayarak yol haritasını çıkaracağız. Üniversitelerimizin misyonlarını içinde bulundukları bölgeye göre farklılaştırmalarına imkan sunacak bir çalışmayı birlikte gerçekleştireceğiz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yüksek Öğretim Kurulu ile imzalayacakları protokolle, üniversitelerin misyonlarını içinde bulundukları bölgeye göre farklılaştırmalarına imkan sunacak bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

Yılmaz, Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (YYÜ) DAP Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığı Devir Teslim ve Değerlendirme (UNİDAP) toplantısına katıldı.

DAP bölgesinde yer alan üniversite rektörleriyle bir araya geldikten sonra Çiftçi Eğitim Merkez'nin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, üniversitelerin sadece eğitim ve araştırma kurumları değil aynı zamanda kalkınma kurumları olduğunu belirtti.

Bulundukları kentlerde yaşanan sorunların giderilmesine, insanların refahına katkı sunan kurumların arasında üniversitelerin de yer aldığını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"YÖK ile bir çalışmamız olacak. Gelecek hafta eylem planıyla ilgili protokolü imzalayarak yol haritasını çıkaracağız. Üniversitelerimizin misyonlarını içinde bulundukları bölgeye göre farklılaşmalarına imkan sunacak bir çalışmayı birlikte gerçekleştireceğiz. Üniversitede çok insan gücümüz, dinamik öğrencilerimiz ve altyapılarımız var. Bu altyapıları vatandaşımızın paralarıyla yapıyoruz. Sonuçta halkımız vergi veriyor, biz bu vergiden bütün bu imkanları sağlıyoruz. İşte diyoruz ki bu imkanları tekrar vatandaşa çevirelim. Bütün ilgili taraflara üniversitemizin bu tarafını açalım. Bunu yaptığımızda toplum karlı çıkıyor. Daha fazla bilgi ile tanışma imkanı elde etmiş oluyor. Diğer taraftan üniversite de karlı çıkıyor. Öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için pratikle iç içe olmaları lazım."

Yılmaz, üniversitelerin çevreleriyle etkileşim içinde olması gerektiğini vurgulayarak, DAP eylem planlarında buna yönelik eylemleri de ortaya koyduklarını ve birçok projeyi desteklerini dile getirdi.

Destekledikleri projelerden birinin de Çiftçi Eğitim Merkezi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "DAP bölgemiz, tarım ve hayvancılığın ağırlıklı olduğu bölge. Ancak buralarda daha profesyonel işletmeciliğin yapılması lazım. Verimliliği arttırmamız, yeni gelişmeleri hızlı bir şekilde takip etmemiz lazım. Bunu da teorik değil uygulamalı, göstererek yapmamız gerekiyor. Çiftçi Eğitim Merkezlerinin birincisini Fırat Üniversitesine ikincisini de Van'da kurduk. Bunlar sadece içinde bulundukları şehre değil bütün bölgeye hizmet edecek" şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise Çiftçi Eğitim Merkezinde yatılı kursa gelecek çiftçilere pratik yaptıracaklarını belirterek, "Bu merkezlerimizin kanatlı ve küçükbaş hayvanlar için de genişletilmesini istiyoruz. Bu konuda Sayın Bakan'ımızın desteğini bekliyoruz. Sebze, meyve, arıcılık gibi alanlarda da eğitim vereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini kesen Yılmaz, beraberindeki protokol üyeleriyle hizmet binasını ve ahırları gezdi.

Yılmaz, daha sonra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'yi makamında ziyaret ederek, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement