Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl\'de

Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesini ziyaret etti.

06.03.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesini ziyaret etti.

Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, partisinin ilçe başkanlığı ve Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ettikten sonra ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinde yeni bir aşamaya gelindiğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Silahların bırakılması ile ilgili bir çağrı söz konusu. Bu son derece sevindirici tabi hepimiz bu çağrıdan dolayı çok mutluyuz. Ancak bunun uygulandığı görmemiz lazım" dedi.

Bu tür süreçlerde samimiyet çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yani laftan ziyade samimiyet çok önemli. Ben temenni ediyorum ki bu süreç en kısa zamanda tamamlansın ve bu silah meselesi ülke gündemimizden tamamen çıksın. Fikirler konuşsun, görüşler konuşsun, herkes neye inanıyorsa, hangi fikri savunuyorsa serbest bir şekilde, özgür bir şekilde siyasetini yapsın. Demokrasi daha ileriye gitsin. Temel hak ve hürriyetler genişlesin. Biz bunu temenni ediyoruz. Son 30 yılda yaşanan çatışma ortamından, şiddet ortamından tüm Türkiye çok çekti. Fakat özellikle bu içinde bulunduğumuz bölgemiz, Doğu ve Güneydoğu en fazla zararı gördü. Kalkınma açısında da bu sürecin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çözüm süreci aynı zamanda bir refah sürecidir sadece siyasi bir mesele değildir aynı zamanda bir ekonomik meseledir, bir kalkınma meselesidir."

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Dünyada Euro'nun düşüş gösterirken, doların yükseliş gösterdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Dolarla ilgili hususa gelince dünyada bir değişim var. Amerikan ekonomisi, Avrupa ekonomisine göre daha iyi performans sergiliyor. Avrupa'da ise uzun bir zamandır durgunluk devam ediyor ve durgunluktan çıkabilmiş değil Avrupa. Dolayısıyla Avrupa Merkez Bankası da piyasaya para sürecek şekilde parasal genişleme politikası takip ediyor. Bu da Euro'nun değerini düşürüyor. Dolayısıyla dünyada Euro düşüş gösterirken dolar yükseliş gösteriyor. Böyle bir eğilim var. Bu sadece Türkiye için değil tüm dünya için geçerli. Bize de bunun yansıdığını görüyoruz. Bunun ötesinde Türkiye için dolar ve döviz meselelerinde bir miktar piyasada ki hareketlilikler bazen olması gerekenden fazla bir noktaya da gidebiliyor. Ama bizim serbest bir döviz kurumuz var. Piyasa mekanizmaları içerisinde döviz hak ettiği yeri bulacaktır inşallah. Burada şunun altını çizmek lazım, cari açığımız azalıyor bu sene. Petrol fiyatlarında bir düşüş var. Türkiye'de enerjiye bağımlı bir ülke bu açıdan faturamız azalıyor. Diğer taraftan ihracat ve ithalat dengemizde iyileşmeler var. Buda cari açığımızı bu sene daha iyi bir noktaya götürecek. Cari açığımızın düşmesi dövizde ki bu dalgalanma açısında da avantajlı bir konuma getiriyor Türkiye'yi. Bir süre sonra piyasa içerisinde dengeler yerini bulur inşallah" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement