Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Elazığ'da - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Elazığ'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Elazığ\'da

Elazığ’da tarihi eski valilik binası ile çevre duvarları yıkılarak yeniden düzenlenen meydanın açılışına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gönüllerde de hiçbir duvara müsaade etmeden herkese hizmet edeceklerini söyledi.

20.09.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da tarihi eski valilik binası ile çevre duvarları yıkılarak yeniden düzenlenen meydanın açılışına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gönüllerde de hiçbir duvara müsaade etmeden herkese hizmet edeceklerini söyledi.

Elazığ Valilik binasının yıkılacak olması nedeniyle, özel idare tarafından yeniden düzenlenen tarihi valilik binası ve belediye tarafından yapılan yeni PTT Meydanı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla açıldı. Açılışa Bakan Yılmaz ile birlikte AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Törende Harput musikisi dinleyen Bakan Yılmaz, ara ara alkışlarıyla eşlik etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehirlerin meydanlarıyla kimlik kazandığını dile getirerek, bundan sonra açılışı yapılan meydanın Elazığ'ın vitrini olacağını söyledi. Valilik konağı ile meydan arasında bulunan duvarların yıkılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Devletle milletin buluşması kucaklaşması çok önemli. Bu devlet bizim devletimiz, devletimiz güçlensin dünyada çok daha iyi bir yere gelsin diye çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Şunu da biliyoruz, devlet millet için. Millet devlet için yok. Devlet millete hizmet için var. Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'insanı yaşat ki devlet yaşasın.' Dolayısıyla bugün bu duvarın yıkılması devletle milletin kucaklaşması anlamında son derece önemli. Bizim kamu yönetimi anlayışımız buna dayanıyor. Bütün çabalarımız hizmetlerimiz bu ana fikir etrafında şekilleniyor. Bunu burada görüyoruz. Az önce esprisi de yapıldı. Berlin duvarından daha eski bir duvar. Berlin duvarından daha eski bir duvarı yıkmış bulunuyoruz. Milletle devlet bu meydanda buluşacak inşallah. Devletimiz en iyi şekilde milletine hizmet etmeye çalışacak. Gönül bağıyla hizmet etmeye çalışacak. Gönüllerde de hiçbir duvara müsaade etmeden ne milletimiz içindeki değişik renklere dönük olan duvarlara ne de devletle millet arasında duvarlara müsaade etmeden herkese hizmet edeceğiz. Her kimlikten her renkten bütün insanlarımıza en üst düzeyde hizmet etme gayreti içerisinde olacağız inşallah. Önümüzdeki süreçte hizmetlerimiz devam edecek. Bir taraftan Türkiye 2023 hedeflerine yürürken bir taraftan da Elazığ kendi 2023 hedeflerine 2050 hedeflerine yürüyecek. O köklü tarihine kültürüne tarihine yakışır bir şekilde 21. yüzyılın yükselen şehirlerinden biri olacak" dedi.

Bugün belki fiziki olarak kısa zamanda gerçekleştirilen ama sembolik olarak çok önemli bir iş yapıldığını belirten Vali Ömer Faruk Koçak ise, "Belediye başkanımız projeyi bana getirdiğinde duvarları kaldıralım dediğinde bir saniye bile tereddüt etmedim. Çünkü biz buraya taşınma kararı aldığımızda aslında beni de en çok rahatsız eden duvarlardı. Vatandaşla aramıza sembolik olarak duvarın girmesi aslında manevi olarak birçok duvarların da girmesi anlamına geliyor. Bu duvarın yıkılması yönetimin kavramının aslında sembolik bir göstergesidir" diye konuştu.

60 günde bitmesi planlanan ancak yoğun çalışmalar sonucu 30 günde tamamlanan yeni meydan ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "eni yüzüyle yeni imajıyla PTT Meydanı'nın açılışındayız. Elazığlılar için çok büyük bir anlam ifade ediyor. 8 bin 400 metrekare alanıyla şu anda Elazığ'ın en büyük meydanındayız. İnşallah yapacağımız diğer meydanlarla bu meydan küçük bir meydan olarak kalacak. Yıllarca PTT binasıyla eski valilik konağı arasında örülmüş bir duvar vardı. Esasında bu duvar 1896 yılından beri var olan bir duvardı. O tarihten beri devletle millet arasında bir duvar vardı. Bu meydanla birlikte devletle millet barıştı. O yasak ortadan kalktı ve kent meydanımız Elazığ halkımın hizmetine girdi" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler açılış sonrası Vali Koçak'ın yeni makamını ziyaret ederek, yeni inşa edilecek valilik binası ile ilgili bilgi aldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement