Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi· Elvan, yapısal reformlara kararlılıkla devam edilmesine bağlı olarak istihdam piyasasındaki iyileşmenin sürmesini öngördüklerini belirtti.

15.07.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi· Elvan, yapısal reformlara kararlılıkla devam edilmesine bağlı olarak istihdam piyasasındaki iyileşmenin sürmesini öngördüklerini belirtti.

Elvan, yazılı açıklamasında, ni·san ayına ilişkin işgücü istati·sti·kleri·ni değerlendi·rdi.

İşsizlik oranının, geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puan azalarak yüzde 9,3 olduğunu anımsatan Elvan, işsizlik oranının piyasa beklentilerinin oldukça altında gerçekleştiğine dikkati çekti. Elvan, söz konusu oranın son bir yılın en düşük seviyesi olduğunu vurguladı.

Söz konusu verilerin reel sektörde canlanmanın devam ettiğine işaret ettiğini ifade eden Elvan, mayısta sanayi üretiminde kaydedilen artışın istihdam piyasasına da yansıdığı bildirdi.

İstihdamda artış ve işsizlik oranında gerilemenin devam ettiğini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"İşgücüne katılma oranında kaydedilen 0,9 puan artışa karşın istihdam oranı 1 puan artmıştır. İşgücüne katılma oranının artmasına rağmen işsizlik oranında azalış gerçekleşmesi olumlu bir gelişmedir. Tarım dışı işsizlik oranı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,6 puan azalarak yüzde 11 seviyesinde gerçekleşti. Gençlerde işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 puan azalışla yüzde 16'ya geriledi. Özellikle genç nüfusta istihdamın artması sevindiricidir. Söz konusu dönemde 2015 yılının aynı dönemine göre, istihdam tarım dışı sektörlerde 1 milyon 159 bin kişi artış kaydetti. Sanayi sektöründe istihdam 2016 yılında ilk kez artışa geçmiş ve bir önceki yılın aynı dönemine göre 55 bin kişi arttı."

Elvan, hizmetler sektörü istihdamında 1 milyon 105 bin kişi artış kaydedildiğini belirterek, "İstihdamdaki artış ve işsizlik oranındaki azalma, büyümenin istihdam piyasasına yansıdığını, asgari ücretteki artışın beklenin aksine istihdama olumsuz bir etki yaratmadığını gösteriyor. Önümüzdeki dönemde hükümetimizin yapısal reformlara kararlılıkla devam etmesine bağlı olarak istihdam piyasasındaki iyileşmenin sürmesini öngörüyoruz" değerlendirmesine bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement