Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yıllarca teröristlerle ve terörizmle mücadele konusunda iş birliği yapılması için çağrıda bulunduk. 'Gelin birlikte mücadele edelim' dedik.

15.07.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yıllarca teröristlerle ve terörizmle mücadele konusunda iş birliği yapılması için çağrıda bulunduk. 'Gelin birlikte mücadele edelim' dedik. Ama maalesef kulaklarını hep kapattılar, gözlerini yumdular, hatta ve hatta Avrupa Parlamentosunda teröristlere kapılarını açtılar." dedi.

Elvan, Konya'daki bir konut projesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırısını ve saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediğini, kınadığını söyledi.

Dün Türkiye'nin bunları yaşadığını, hala terörle mücadeleye devam ettiklerini belirten Elvan, bugün Fransa'da, belki yarın başka bir ülkede bu tür olayların yaşanacağını dile getirdi.

Aşağı yukarı 30 yıldan fazla bir süre içinde terörle mücadelenin sürdürüldüğünü ifade eden Elvan, "Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Yıllarca teröristlerle ve terörizmle mücadele konusunda iş birliği yapılması için çağrıda bulunduk. 'Gelin birlikte mücadele edelim' dedik. Ama maalesef kulaklarını hep kapattılar, gözlerini yumdular, hatta ve hatta Avrupa Parlamentosunda teröristlere kapılarını açtılar. Eğer gerçekten başarılı olacaksak terörle mücadele konusunda tüm ülkeler birlikte, beraber mücadele etmeliler." diye konuştu.

Elvan, söylemle bir yere gidilemeyeceğini, terörizmi, teröristi kınarken aynı zamanda eylemlerde de birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.

Hem Fransa hükümeti hem de Fransa halkına üzüntülerini sunduklarını aktaran Elvan, hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını belirtti.

"Terör örgütünü maşa olarak kullananların, bir gün mutlaka kendi elleri de yanacaktır. Bundan emin olunuz." diyen Elvan, şöyle devam etti:

"Sadece terör örgütleri değil, onları maşa, kukla olarak kullananlar, bir gün onların eliyle yanacak, o kanlı maşa bir gün onlara da zarar verecektir. Onun için tekrar şunu söylüyoruz; gelin terörizmle ve terörle birlikte mücadele edelim. İster DAEŞ olsun, ister bölücü terör örgütü olsun, ister DHKP-C olsun terör örgütü, terör örgütüdür. Terörün dili, ırkı olmaz. Birlikte topyekün mücadele gerekir."

"Kentleşme alanında çok önemli değişimler yaşandı"

Elvan, bugün Konya'da önemli ve anlamlı bir temel atma töreninin yapıldığını söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde mekansal planlama, kentleşme alanında çok önemli değişimler yaşandığını vurgulayan Elvan, geçmişe bakıldığında bunun ilk adımlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde attığını gördüklerini dile getirdi.

Erdoğan'ın gerçekten kentleşme ve şehirleşme alanında Türkiye'de çığır açtığının altını çizen Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"14-15 yıllık AK Parti hükümetleri dönemine baktığımızda da kentleşmenin, özellikle konut yapımındaki yaklaşımın değiştiğini görüyoruz. Artık sadece konut projelerini görmüyoruz. Sosyal donatılarıyla, peyzajıyla, sağlıklı yaşam merkezleriyle, alışveriş merkezleriyle, dinlenme alanlarıyla, korumalarıyla, vadileriyle, koylarıyla adeta yeni kentler inşa ediliyor. Bugün temelini attığımız bu proje de benzer bir yaklaşımla üretilmiştir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bizim medeniyetimiz aslında ev medeniyetidir. Hani bize konar göçer diyorlar ya bu batılıların anladığı manada konar göçerlik değildir. Konduğumuz her yer bizim evimiz oluyor. Konut kelimesine baktığımızda aslında aynı kökenden geldiğini görüyoruz. Komşu kelimesine baktığımızda yine aynı kökenden geldiğini görüyoruz. Böylece yeryüzü yolculuğumuzu, şehir ve medeniyet tasavvurumuzu ev özelinde ifade etmiş oluyoruz. Onun için çocuklarımızı baş göz ederken 'onları evlendiriyoruz' diyoruz, ev kelimesini başına koyuyoruz. Onun için ev, bark sahibi olmayı bir hayat meselesi olarak görüyoruz."

"Ülkemizin huzurunu bozdurmayacağız"

Kalkınma Bakanı Elvan, Türkiye'de son yıllarda bir yandan TOKİ ile konut ihtiyacı karşılanırken, bir yandan da bugün olduğu gibi özel sektörün elini taşın altına koyduğunu, Türkiye'nin mamur olması, milletin ev sahibi olabilmesi için yatırımlar yapıp, projeler gerçekleştirdiğini vurguladı.

Türk milleti için mekan şuurunun, varlık anlayışının ayrılmaz parçası olduğunu anlatan Lütfi Elvan, "Onun için doğduğumuz evden başlayarak bu ülke bizim mekanımız. Konya, 81 ilimiz bizim mekanımız. Bu mekanı hep birlikte daha da güzelleştirmek, huzurunu bozmamak, eskimesine, geri kalmasına müsaade etmemek hükümet olarak bizim görevimizdir. Bütün ülke meselelerine, millet olarak bir ev hassasiyeti içerisinde yaklaşıyoruz. Bu evin huzurunu kim bozmaya kalkarsa, biz her zaman onların karşısında olacağız. Ülkemizin huzurunu bugüne kadar bozdurmadığımız gibi bundan sonra da bozdurmayacağız." ifadelerini kullandı.

Törene, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, AK Parti Konya milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement