Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'ye karşı her zaman ön yargılı kararlar aldığını belirttiği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) için, "Bizim ciddiye aldığımız, kayda değer tuttuğumuz bir derecelendirme kuruluşu değildir.

22.07.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'ye karşı her zaman ön yargılı kararlar aldığını belirttiği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) için, "Bizim ciddiye aldığımız, kayda değer tuttuğumuz bir derecelendirme kuruluşu değildir." ifadesini kullandı.

Elvan, Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı milletin, "Milli irade dışında hiçbir şey istemiyorum, benim karşıma gelmeyin. Ben gerekirse o tankların altına yatarım, canımı feda ederim, şehit olurum, ama milli iradeye hiç kimse ket vuramaz." dediğini aktardı.

Dış dünyaya seslenerek, "Kaygı içinde olacak bir durum yok. Türkiye ekonomisi rayında." diyen Elvan, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine tepki gösterdi.

Elvan, "S&P her zaman ön yargılı olmuştur Türkiye'ye karşı. Belki ideolojik bir yaklaşım olarak mı veya Türkiye'ye karşı olan duruşunun bir an evvel ortaya konması açısından mıdır, nedir bilemiyorum, ama her zaman benzer yaklaşım içinde olmuştur. Dolayısıyla, bizim açımızdan herhangi bir kredibilitesi söz konusu değildir. Bizim ciddiye aldığımız, kayda değer tuttuğumuz bir derecelendirme kuruluşu hiç değildir, onu çok net söyleyeyim." dedi.

"Reformlara ve yatırım ortamının iyileştirilmesine devam edilecek"

Hükümet programında yer alan hususları teker teker yerine getireceklerini belirten Elvan, reformlara ve yatırım ortamının iyileştirilmesine de devam edileceğini vurguladı.

Küresel ekonominin içinde bulunduğu sıkıntılı ortamda Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldığına dikkati çeken Elvan, "Türk ekonomisi gerçekten sağlam temeller üzerine oturtulmuştur. Ekonomik altyapımız son derece güçlüdür ve dirençlidir. Bu direnci de bu süreçte gördünüz. Ne vatandaşlarımızın ne de iş dünyamızın en ufak bir kaygı içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Elvan, olağanüstü hal (OHAL) kararıyla FETÖ ile ilişkisi olanların temizlenmesinin amaçlandığını belirterek, "Milletimizin temel hak ve hürriyetlerini kısıtlayıcı tarzda değil, bilakis milletimizin temel hak ve hürriyetlerini güvence altına alan bir yaklaşım içinde bu çalışmayı yürütüyoruz." dedi.

"Siyasi partiler dik bir duruş sergiledi"

Darbe girişiminin ardından siyasi partilerin sergiledikleri uzlaşı tablosuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Elvan, siyasi partilerin hep birlikte demokrasinin korunması için dik bir duruş sergilediklerini dile getirdi.

CHP, MHP ve HDP'nin darbeye karşı olduklarını ifade etmeleri ve milli iradeden kesinlikle vazgeçilmeyeceği yönünde beyanlarda bulunmalarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Elvan, Türk Milleti'nin demokrasi konusundaki duyarlılığının takdire şayan olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement