Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Diktatörlük diyenler, 'rejim değişikliği' diyenler ya okuduklarını anlamıyor, yahut yalancı veya art niyetliler.

25.03.2017 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Diktatörlük diyenler, 'rejim değişikliği' diyenler ya okuduklarını anlamıyor, yahut yalancı veya art niyetliler. Hiç kimse, Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini 'diktatörlük' diye tanımlayamaz, buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakarettir." dedi.

Elvan, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Limonlu Kumkuyu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde, tesiste emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olmak üzere herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin hep birlikte güçlenerek yoluna devam edeceğini belirten Elvan, kriz, kaos ve darbe dönemlerine bir daha dönmemek üzere son verilerek ilerleneceğini söyledi.

Elvan, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına değinerek "Milletimizin bekası, istiklali, istikbali için bu önemli süreçte birlikte ve dayanışma halinde olmanın önemli olduğunu vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

Anayasa değişikliği için MHP ile yola çıktıklarını anımsatan Elvan, "Bu süreçte dayanışmamızı, çalışmalarımızı sürdürüp, milletimizin geleceği ve bekası için, güçlü Türkiye'mizin bekası için hep birlikte çalışarak ülkemizin önünü açacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi aslında bir siyasi mesele değil, memleket meselesidir. Ülkemizin beka meselesidir. Son 60 yılın tecrübesi bunu bize zorunlu kılmıştır." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, ülkenin geleceği için çok önemli bir değişikliğin söz konusu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, ülkenin bekası için çalıştıklarından dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.

Anayasa değişiklik paketinde yönelik iddialara da değinen Elvan, şöyle konuştu:

"Diktatörlük diyenler, 'rejim değişikliği' diyenler ya okuduklarını anlamıyor, yahut yalancı veya art niyetliler. Hiç kimse Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini 'diktatörlük' diye tanımlayamaz, buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakarettir. Hiç kimse milli iradenin tam tecellisini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi güçlendirecek bir sistem değişikliğini, rejim değişikliği olarak tarif edemez. Bu en hafif tabiriyle cumhuriyet ve demokrasi kavramına, milletimize hakarettir. Milletimiz, demokrasimiz, Türkiye güçlenecek, 16 Nisan'da Erdemli'miz, Mersin'imiz, milletimiz ne derse o olacak. Biz bu güne kadar milletimizin sözünün üzerine söz söylemedik. Milletimiz ne söylüyorsa, güzel söylüyordur, doğru söylüyordur."

"Hizmetlerimizi, yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz"

Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelinin yarın atılacağını hatırlatarak, 30 milyon yolcu kapasiteli havalimanının 2018 yılı sonunda vatandaşların hizmetine sunulmasının hedeflendiğini anlattı.

Mersin'i Antalya'ya bağlayan Akdeniz Sahilyolu Projesi'ndeki 6 tünelin açılışının yapılacağını da belirten Elvan, "Hizmetlerimizi, yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. İster yerel yönetimlerin sorunu, ister merkezi hükümete ait bir sorun olsun ben canla, başla bu ilimizin, Erdemli'mizin bir milletvekili olarak çalışmaya ve elimden gelen çabayı göstermeye devam edeceğim." dedi.

Elvan, Erdemli ilçesine verilen sözlerin de tek tek yerine getirildiğini belirterek, Çeşmeli- Taşucu otoyolunun projesinin tamamlandığını, gerekli onayların alınmasının ardından otoyolun yapımına bu yıl içerisinde başlanacağını söyledi.

Erdemli balıkçı barınağının da yatırım programına alındığını dile getiren Elvan, 13 gölet projesinden 3'ünün tamamlandığını, diğerlerinin ise yatırım programına alındığını ve yapımına bu yıl başlanacağını anlattı.

Bakan Elvan, ilçelere yönelik doğalgaz çalışmalarıyla ilgili gelişmelere de değinerek "Erdemli ilçemize şimdiye kadar doğalgaz ulaşmalıydı. Hükümetimizin almış olduğu kararla, Allah'ın izniyle nüfusu 20 binin üzerindeki ilçelerin tamamına doğalgaz götürmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili gerekli ödenekleri de sağladık. Allah'ın izniyle Erdemli'mize doğalgazı kazandıracağız." ifadesini kullandı.

Turizm sezonu öncesi yolların kalitesinin artırılması çalışmalarının da tamamlanacağını vurgulayan Elvan, ilçeyi kalkındıracak çok sayıda çalışmanın süratle tamamlanacağını aktardı.

Konuşmaların ardından Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve protokol üyelerince tesisin temeli atıldı.

Bakan Elvan, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililere seslendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement