Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da Elvan, Katar Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Al Nabit ile görüştü Bakan Elvan: "Ülkemiz müteahhitlik firmaları, bugüne kadar çeşitli ülkelerde birçok prestijli stadyum projesine imza atmıştır.

21.09.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da

Elvan, Katar Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Al Nabit ile görüştü

Bakan Elvan:

"Ülkemiz müteahhitlik firmaları, bugüne kadar çeşitli ülkelerde birçok prestijli stadyum projesine imza atmıştır. 2022 Dünya Kupası'nın başarılı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi adına müteahhitlik firmalarımızın her türlü projede yer alma arzusunda olduğunu belirtmek istiyorum"

Al Nabit:

"İki ülke arasındaki güçlü ilişkiler gözönünde bulundurularak ilişkilerimizi bütün sektörlerde, kaliteli bir şekilde artırmayı umuyor ve bekliyoruz"

DOHA (AA) – Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası için çok sayıda spor tesisi ve stadyum yapılacağını hatırlatarak, "Ülkemiz müteahhitlik firmaları, bugüne kadar çeşitli ülkelerde birçok prestijli stadyum projesine imza atmıştır. 2022 Dünya Kupası'nın başarılı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi adına müteahhitlik firmalarımızın her türlü projede yer alma arzusunda olduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

Bakan Elvan, Katar ziyareti çerçevesinde ülkenin Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Saleh Muhammed Salem Al Nabit ile görüştü.

Bakanlık binasındaki görüşmede konuşan Elvan, Katar'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına verdiği destekten dolayı Katarlı yetkililere teşekkür eden Elvan, "Türkiye ile Katar arasında güçlü bir ticari ilişki var. Ancak tabii ki biz bunu yeterli görmüyoruz, bunun daha da geliştirilmesini gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Katarlı yatırımcıların Türkiye'ye büyük ilgi duyduklarını ifade eden Elvan, finans, medya ve perakende sektöründeki yatırımların kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Dünya Kupası vurgusu

Türk müteahhitlik firmalarının Katar'da uzun zamandır faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Elvan, bu zamana kadar 123 proje üstlenildiğini bildirdi.

Ülkede 2022 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası organizasyonu konusunda Türkiye'nin her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu belirten Elvan, "Katar'ın 2022 yılına kadar organizasyon için çok sayıda spor tesisi, stadyum yapacağını biliyoruz. Ülkemiz müteahhitlik firmaları, bugüne kadar çeşitli ülkelerde birçok prestijli stadyum projesine imza atmıştır. 2022 Dünya Kupası'nın başarılı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi adına müteahhitlik firmalarımızın her türlü projede yer alma arzusunda olduğunu belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"STA müzakereleri yeniden başlatılmalı"

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerle ticari ilişkilere de değinen Elvan, taraflar arasında ticaretin son 10 yılda ivme kazandığını söyledi. Dış ticaret hacminin 2015 yılında yaklaşık 16 milyar dolar olarak gerçekleştiğini anlatan Elvan, "Ancak ülkemiz ile 2009 yılında kesilen serbest ticaret anlaşması (STA) müzakerelerinin zaman kaybetmeden yeniden başlatılmasını arzu ediyoruz. Katar'ın bu konudaki desteğinin ülkemiz için çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

Al Nabit'in konuşması

Katar Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Saleh Muhammed Salem Al Nabit de Elvan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki iş birliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Al Nabit, "İki ülke arasındaki var olan güçlü ilişkiler gözönünde bulundurularak ilişkilerimizi, bütün sektörlerde, kaliteli bir şekilde artırmayı umuyor ve bekliyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak çalışma alanlarını ilgilendiren konularda iş birliği yapmayı umduklarını belirten Al Nabit, diğer bütün sektörlerde de bu iş birliğini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Özel sektör temsilcilerinin de toplantıya katılmasından mutluluk duyduklarını vurgulayan Al Nabit, "Bu etkinliklerimizin bütün alanlara yayılmasını beklemekteyiz." dedi.

Kalkınma Bakanı Elvan, Katar\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement