Kalkınma Bakanı Elvan Polonya'da - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan Polonya'da

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yeni bir teşvik mekanizması kuracaklarını belirterek, "Proje bazlı ve esnek bir yapıda olacak.

16.08.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yeni bir teşvik mekanizması kuracaklarını belirterek, "Proje bazlı ve esnek bir yapıda olacak. Verilecek teşvik tutarını, proje bedelini dikkate alarak müzakere edebileceğiz. Bu da yatırımcılar açısından oldukça cazip olacak." dedi.

Elvan, Marriott Otel'de düzenlenen Üst Düzey İşadamları Toplantısı'nın ardından yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye ve Polonya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için temaslarda bulunduklarını anlatan Elvan, bu kapsamda önemli adımlar atıldığını söyledi. Elvan, "6 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Her iki ülkenin potansiyelini dikkate aldığımızda bu ticaret hacminin oldukça düşük olduğunu görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Polonya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine önemli destek verdiğini belirten Elvan, Polonya ve Türk firmalarının üçüncü ülkelerde ortak yatırımlar yapabileceğinin altını çizdi.

Yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik birçok düzenleme yaptıklarını belirten Elvan, "Yeni bir teşvik mekanizması kuruyoruz. Proje bazlı ve esnek bir yapıda olacak. Verilecek teşvik tutarını proje bedelini dikkate alarak müzakere edebileceğiz. Bu da yatırımcılar açısından oldukça cazip olacak. Türkiye darbe girişimine rağmen bir fırsat penceresi sunmaya devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvan Polonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement