Kalkınma Bakanı Elvan Romanya'da - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan Romanya'da

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rumen firmalarının Türkiye'de yatırım yapması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Türkiye halen yatırımcılar için cazibesini koruyor.

17.08.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rumen firmalarının Türkiye'de yatırım yapması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Türkiye halen yatırımcılar için cazibesini koruyor." dedi.

Elvan, Bükreş'te Türk ve Rumen iş adamlarıyla bir araya geldi.

Türkiye ve Romanya arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine değinen Elvan, Türk iş adamlarının Balkanlarda en fazla yatırım yaptığı ülkenin Romanya olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin büyük potansiyel taşıdığına işaret ederek, söz konusu hacmi geliştirmek için gereken adımların atılacağını ifade eden Elvan, "Rumen firmalarının Türkiye'de yatırım yapmasını arzuluyoruz. Bu alanda gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Türkiye halen yatırımcılar için cazibesini koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerinin gelişmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Elvan, bu çerçevede Türk Hava Yollarının (THY) eylül ayında Romanya'nın Cluj kentine sefer başlatacağını vurguladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı toplumun bütün kesimlerinin bir araya gelerek ortak tepki koyduğunu söyleyen Bakan Elvan, birçok Avrupa devletinin söz konusu darbe girişimine kısa sürede tepki vermediğini ifade etti.

Elvan, darbe girişiminden sonra gösterilen performans ile Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunun ispatlandığını vurguladı.

"Biz yandık, siz yanmayın"

Bazı karanlık güçlerin Türkiye aleyhine propaganda yürüttüklerine dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Bügün Türkiye, yarın Romanya, daha sonra başka bir ülke. Demokrasiye sahip çıkmalıyız. FETÖ sapık bir dini anlayışa sahip. Asker kıyafeti giymiş teröristlerin ifadelerine baktığımızda darbe girişiminin başı Pensilvanya'daki terörist başı Fetullah Gülen'dir. Bunu, girişimi yapanların birçoğu itiraf etti. Bu terörist yapı sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Biz bu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık, onları püskürttük, gereken cezayı veriyoruz ama bizde bir deyiş vardır 'biz yandık, siz yanmayın' diye. Bu kapsamda gereken hassasiyeti Romanya'nın göstereceğine inanıyorum."

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvan Romanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement