Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, genel seçimlerde AK Parti'nin iktidara gelmesi halinde bazı bakanlıkların birleştirileceği yönündeki haberlere ilişkin, "Bahsedilen şekilde bir durum söz konusu değil" dedi.

12.04.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, genel seçimlerde AK Parti'nin iktidara gelmesi halinde bazı bakanlıkların birleştirileceği yönündeki haberlere ilişkin, "Bahsedilen şekilde bir durum söz konusu değil" dedi.

Yılmaz, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'dan milletvekili adayı gösterilmenin önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, Diyarbakır'ın son 30 yılda bölgede ekonomik, sosyal, yaşam kalitesi açısından önemli bedeller ödeyen kentler arasında yer aldığına işaret etti.

Çözüm süreciyle, yeni ekonomi politikalarıyla Diyarbakır'ı çok farklı bir yere getirmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aday olur olmaz Diyarbakır'la ilgili yaptığım ilk işi söyleyeyim; bu toplum yararına çalışma programlarımız var bizim, ben bir aradım İŞKUR Genel Müdürümüzü kaç kişi tahsis edilmiş diye, bin kişi olduğunu söylediler bana. Tabii Diyarbakır gibi bir il için çok az, sağ olsun Faruk Çelik Bakanımıza, İŞKUR Genel Müdürümüze rica ettim, bir çalışma yaptık, ilave bin kişi daha tahsis ettik Diyarbakır için. Bunu inşallah önümüzdeki günlerde ilçelerimiz bazında bir dağılım yapıp değerlendireceğiz ama asıl olan, daha kalıcı istihdam imkanları oluşturmak, özgürlüklerin arttığı, demokrasinin geliştiği bir ortamda, manevi değerlerimizi de güçlü bir şekilde tutarak istihdam imkanlarını geliştirmek, Diyarbakır'la ilgili ana perspektifim bu doğrusu."

Ağrı'da yaşanan olaylara ilişkin sorular üzerine Yılmaz, "Keşke hiç böyle bir olay yaşanmasaydı, çözüm sürecinin ruhuna uygun olmayan, ters olan bir hadise gerçekten. Biz şunu savunuyoruz; insanlar özgür iradelerini sandığa yansıtsınlar. Bizi hayırlı görüyorlarsa, AK Parti'yi bu memleket için, kendi illeri için, gelecekleri için, çoluk çocukları için hayırlı görüyorlarsa gelsinler AK Parti'ye destek olsunlar. Bir başka partiyi hayırlı görüyorlarsa o partiye destek olsunlar, ama hiç kimse halkın iradesine müdahale etmesin" yanıtını verdi.

Seçim günü özgür bir ortam içinde halkın sandığa gitmesinin, emniyet içinde oyunu kullanmasının hep birlikte savunulması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Tabi bu temenni değil sadece, yaptığımız düzenlemelerle, güvenlik güçlerimizle de bunu temin etmek için kararlı bir şekilde ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Genelkurmay Başkanlığına yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok yazık. Genelkurmay dediğimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz hepimizin güvenlik gücü, şu partinin veya bu partinin değil, bu devletin, bu milletin güvenlik gücü, bunu bir örgütle mukayese etmek son derece yanlış bir mantık, tutarsız bir mantık. Genelkurmay, Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz bütün partilerin güvenlik gücü, bütün halkın, 78 milyonun emniyetini sağlamakla sorumlu ve bunu hukuk içinde yapma durumundalar."

"Kriz tellallarının ifadeleri boşa çıkacak"

Ekonomiye yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine Yılmaz, şunları söyledi:

"Kriz tellallığı yapanlar bu tür laflar söylüyorlar. Şimdi AK Parti'yle siyasi hesabı olanlar, AK Parti'nin başarısının ekonomiden de kaynaklandığını bildikleri için, ekonomik başarıları gölgelemeye çalışıyorlar, her türlü haberi abartarak topluma ve dış dünyaya taşıma gayreti içindeler ve aman bir kriz olsun da bu AK Parti iktidardan uzaklaşsın istiyorlar. Şimdi halkımız da bunu görüyor, çok şükür, bunu çok yaptılar, geçmişte de çok denediler ama başarılı olmadılar. Bu sefer de bu kriz tellallarının bu ifadeleri boşa çıkacak."

Bakanlıkların birleştirilmesi

Bakan Yılmaz, mevsimlik işçilere kadro verilmesi yönünde bir planları bulunmadığını belirtti.

Yılmaz, seçimlerden sonra AK Parti'nin iktidara gelmesi halinde bazı bakanlıkların birleştirileceği yönündeki haberlere ilişkin, "Bahsedilen şekilde bir durum söz konusu değil" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement