Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm Süreci, ekonominin büyümesi ve Türkiye'nin daha güçlü bir ülke haline gelmesi için güçlü hükümetlere ihtiyaç var. Zor meseleleri zayıf partiler çözemez" dedi.

24.05.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm Süreci, ekonominin büyümesi ve Türkiye'nin daha güçlü bir ülke haline gelmesi için güçlü hükümetlere ihtiyaç var. Zor meseleleri zayıf partiler çözemez" dedi.

Bakan Yılmaz, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Mehmet Selim Ensarioğlu ve Fazıl Hüsnü Erdem ile Çınar ilçesine bağlı Leblebitaş köyünü ziyaret etti.

Burada kurulan çadıra geçen Yılmaz, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, bir süre sohbet etti. Verilen yemeğin ardından, yöresel kıyafet giyen Yılmaz, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Ardından Kayapınar ilçesine bağlı Yolboyu Mahallesi'nde İleri Şirketler Grubu'na ait tesisi ziyaret eden Yılmaz, tesis hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın yüksek bir tarım potansiyelinin bulunduğunu belirterek, bu alanda en önemli meselenin sulama sistemini yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Sulama sistemiyle çiftçilerin elektrik maliyetinden kurtulacağına işaret eden Yılmaz, bu çerçevede Silvan, Ergani ve Çermik Kale barajları ile sulama potansiyelini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Hedeflerinin daha fazla üretim ve daha huzurlu bir Diyarbakır olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci, ekonominin büyümesi ve Türkiye'nin daha itibarlı daha güçlü bir ülke haline gelmesi için güçlü hükümetlere ihtiyaç var. Zor meseleleri zayıf partiler çözemez. Yüzde 5,10, 20 oy alan partiler bu tür meselelerin altından kalkamaz. Allah korusun, Türkiye'de AK Parti'nin gücünde bir zaaf oluşursa, gücü azalırsa emin olun ortada ne Çözüm Süreci, ne ekonomi ne de dış politika kalır. Dolayısıyla biz halkımızdan bu istikrarın devam etmesi için destek istiyoruz."

"İkinci bir hamle yapmak istiyoruz"

Güçlü bir yönetimle 12 yılda demokraside, ekonomide, dış politikada ve sosyal desteklerde çok mesafe kat ettiklerini belirten Yılmaz, bundan sonraki 12 yılda da ikinci bir hamle yapmak istediklerini aktardı.

"Birinci hamlemizi tamamladık. Şimdi bu sağlam zemine de basarak, ikinci bir hamle yapmak istiyoruz" ifadesini kullanan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bazı partiler de bunu engellemeye çalışıyorlar. Görüyorsunuz, hepsi bir araya gelmiş durumda. CHP, MHP, HDP ve diğerleri adeta bir cephe oluşturmuşlar ve hep birlikte paralel yapıların da desteğiyle 'ulusalcı' dediğimiz kesimlerin de desteğiyle, Cumhuriyet Gazetesi'nden başka şeylere kadar, birçok yayın organının desteğiyle AK Parti'yi zayıflatmaya çalışıyorlar."

"Türkiye'nin bugün her zamankinden çok fazla istikrara ihtiyacı vardır"

Yılmaz, istikrarı sağlığa benzeterek, insan sağlıklıyken bunun kıymetini bilmediğini, hastalandığında ise sağlıklı olmanın ne derece önemli olduğunun farkına vardığını belirtti.

"AK Parti'nin istikrarı, aslında bu memleketin istikrarıdır. Bunu yapanlar, aslında Türkiye'nin istikrarına saldırıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Avrupa'da ve Ortadoğu'da kriz var. Irak ve Suriye'de büyük siyasi çalkantılar var. Ülke içinde birçok tartışmalar var. Buna rağmen ekonomimiz büyüyorsa, buna rağmen Türkiye ileriye gidiyorsa, bu istikrar sayesinde oldu. Türkiye'nin bugün her zamankinden çok fazla istikrara ihtiyacı vardır. Çözüm sürecini tamamlayacaksak, istikrara güçlü yönetimlere ihtiyacımız var. Yeni anayasa yapacaksak, güçlü sivil iradeye ihtiyacımız var. Ekonomide reformlar için daha ileri adımlar için güçlü bir yönetime ihtiyacımız var. Zayıf yönetimler karar alamıyorlar. Adım atamıyorlar."

"Keşke halkın ihtiyaçları üzerinde daha fazla yoğunlaşabilseler"

Yılmaz, daha sonra geçtiği Sur ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Kent Ormanını ziyaret etti.

100 işçinin çalıştığı ormanlık alanı, vatandaşların mesire alanı olarak kullandığını işaret eden Bakan Yılmaz, buranın oluşturulmasına İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çok büyük katkısı olduğunu aktardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden de benzer yatırımlara duyarlı olmasını beklediklerini dile getiren Yılmaz, "Maalesef büyükşehir belediyemizden bugüne kadar bu tür hizmetleri pek görmedik. Birtakım tartışmaları bir tarafa bırakıp, keşke halkın ihtiyaçları üzerinde daha fazla yoğunlaşabilseler" diye konuştu.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement