Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Ak Parti, Dünya Ölçeğinde Marka Bir Parti" - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Ak Parti, Dünya Ölçeğinde Marka Bir Parti"

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Ak Parti, Dünya Ölçeğinde Marka Bir Parti"

BİNGÖL (İHA) – Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’nin dünya ölçeğinde marka haline geldiğini ifade ederek, "Kuzey Afrika ülkesine de gitseniz AK Parti tecrübesini tartıştıklarını görürsünüz. Orta Asya’ya da gitseniz, Ortadoğu’ya da gitseniz, Balkanlar’da, Avrupa’da, Batı’da bilinen bir parti.

07.03.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİNGÖL (İHA) – Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin dünya ölçeğinde marka haline geldiğini ifade ederek, "Kuzey Afrika ülkesine de gitseniz AK Parti tecrübesini tartıştıklarını görürsünüz. Orta Asya'ya da gitseniz, Ortadoğu'ya da gitseniz, Balkanlar'da, Avrupa'da, Batı'da bilinen bir parti. Dünya ölçeğinde marka haline gelmiş bir parti. Diğer partileri Türkiye sınırları dışında hiç kimse duymamıştır" dedi.

Bingöl'de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, AK Parti'nin sıradan bir parti olmadığını söyledi. Bakan Yılmaz, "AK Parti bir yönüyle yeni parti ama bir yönüyle de yüzyıllarca geçmişi olan, ülkemizin aslında medeniyet birikimi üzerine inşa edilmiş bir partidir. Geçmişinde son yüzyılı sayacak olursak Menderes'lerin, Özal'ların ve rahmetli Erbakan hocaların olduğu bir parti. Bu çizginin bir anlamda bugün ki devamı. AK Parti çok önemli işler başarmış bir parti. Türkiye'nin partisi, belli bir bölgenin, belli bir kesimin partisi değil. Türkiye'nin her yerinde olan adeta tek parti. Yine bütün partilere baktığınızda ya bir bölgeye hitap ediyor, ya belli bir kesime hitap ediyor, ama AK Parti tüm Türkiye'yi bütün dertleriyle kucaklayan bir parti" dedi.

AK Parti'nin Türkiye sınırları dışına çıkan bir parti olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Türkiye dışında da küresel bir marka haline gelmiş bir parti. Kuzey Afrika ülkesine gitseniz de AK Parti tecrübesini tartıştıklarını görürsünüz. Orta Asya'ya da gitseniz, Ortadoğu'ya da Balkan'lara da, Avrupa'da, batıda bilinen bir parti. Dünya ölçeğinde marka haline gelmiş bir parti. Diğer partileri Türkiye sınırları dışına gittiğinizde hiç kimse duymamıştır. Bazı partiler sosyal demokrat olduğunu söylüyorlar ama onlar lafta. Avrupa tipi sosyal demokrasiye baktığınız zaman onunda en güzel uygulayıcısı AK Parti aslında" diye konuştu.

GENEL SEÇİMLER

7 Haziran'da yapılacak olan 25. dönem genel seçimlerini 'ikinci atılım dönemi' olarak değerlendiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"İkinci bir hamle dönemi, ikinci bir atılım dönemi. 12 yılda birinci atılım dönemimizi tamamladık. Birinci dönüşümlü hamleyi yaptık. Ama bu yetmez. İkinci bir hamleye ihtiyacımız var. Allah'ın izniyle bu 7 Haziran seçimlerinden sonra ikinci atılım dönemi başlayacak. 2015, 2019 döneminde ne bir yerel seçim, nede genel seçim. Bu dönem inşallah olsa olsa anayasa ile ilgili, başkanlıkla sistemiyle ilgili, referandumlar olabilir. Onun dışında bir seçim yok. Bu dönem Türkiye'nin refah dönemi, değişim dönemi, her alanda daha ileri adım atma dönemi. Bunu şeye de benzetiyorum kaba inşaat bitti diyorum Türkiye'de, şimdi ince işçilik zamanı. Her tarafı böyle ince ince dokuma zamanı. Türkiye artık bu döneme doğru gidiyor. ve bunun öncülüğünü yapacak olanda yine AK Parti'dir." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Yılmaz: 'Ak Parti, Dünya Ölçeğinde Marka Bir Parti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement