Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bingöl artık temel eksikliklerini tamamlayan bir şehir. Havaalanı, üniversite, hastane, okulları ve diğer bütün imkanlarıyla farklı bir yaşam ve iş ortamı oluşturan bir şehir" dedi.

20.09.2014 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bingöl artık temel eksikliklerini tamamlayan bir şehir. Havaalanı, üniversite, hastane, okulları ve diğer bütün imkanlarıyla farklı bir yaşam ve iş ortamı oluşturan bir şehir" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere karayolu ile Elazığ'dan Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, Yado Çeşmesi mevkisinde Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yüzel Barakazi ve partililer tarafından karşılandı.

Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı hibe desteği ile iş adamı Hasan Bataray tarafından turizm sektörüne kazandırılan Grand Berti Oteli'nin açılış törenine katıldı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Bingöl'de yıllarca eksikliği hissedilen konaklama sektöründe yatırımların gerçekleşmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"Bugün mutlu bir olaya şahitlik ediyoruz. Bir otel açılışı gerçekleştiriyoruz. Bingöl, yıllarca böyle tesislerin eksikliğini hissetti. Bu eksikliği her ortamda dile getiriyorduk. Geçenlerde açtığımız başka bir otel ile birlikte Bingöl'de 2 dört yıldızlı otelimiz oldu. Hiç yok derken bir anda 2 otele sahip olduk. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fikir aşamasından projelendirme aşamasına kadar inşaatından tefrişatına kadar bu işe emek harcayan herkesi tebrik ediyorum."

Otelin havaalanına yakın olması nedeniyle Bingöl'ü güzelleştiren bir proje olduğunu kaydeden Yılmaz şöyle devam etti:

"Bingöl artık temel eksikliklerini tamamlayan bir şehir. Havaalanı, üniversite, hastane, okulları ve diğer bütün imkanlarıyla farklı bir yaşam ve iş ortamı oluşturan bir şehir. Burası çok önemli bir tesis. Girişimcimiz Hasan Bataray beyi yürekten tebrik ediyoruz. Çok önemli kaynaklar harcandı. Bizde devlet ve hükumet olarak buraya destek olduk."

- "Konaklama sektörünü teşvik kapsamına aldık"

Yılmaz, genel teşvik siteminde ilk defa bir değişiklik yaparak konaklama sektörünü de teşvik kapsamında aldıklarını belirterek, "En az 3 yıldızlı olması kaydıyla konaklama tesislerini teşvik kapsamına aldık. Türkiye genelinde de konaklama konusunda eksiklikler vardı ama özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde eksikliği çok hissedilen bir konuydu. Bu tesise Fırat Kalkınma Ajansı'mızın ciddi bir hibe desteği var" diye konuştu.

Otelin işletilmesi konusunda girişimciye tavsiyelerde bulunan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hizmet sektörünün asıl unsuru çalışanlardır. Çayı nasıl getirip götürdüğünden yemek düzenine kadar hizmet sektöründe detaylar çok önemlidir. Bu detaylara hakim olacak donanımda çalışanlarla bu tesisimizin verimli olması mümkündür. Yatırımı nasıl iyi bir şekilde yaptıysanız işletmeciliği de aynı kalitede yapmanızı temenni ediyorum. İnşallah böyle yatırımlar artarak devam etsin."

Yapılan konuşmaların ardından 300 yatak kapasiteli otelin açılışı gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement