Kalkınma Bakanı Yılmaz, Lice'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Lice'de Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Lice'yi Çözüm Süreci'nin getirdiği huzur ortamıyla turizm açısından da değerlendirmemiz lazım" dedi.

08.05.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Lice'yi Çözüm Süreci'nin getirdiği huzur ortamıyla turizm açısından da değerlendirmemiz lazım" dedi.

Yılmaz, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Durdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Netice Arslan, Mustafa Elgörmüş, Abbas Barış, Alaattin Parlak ve İl Başkanı Muhammed Akar ile Diyarbakır'ın Lice ilçesini ziyaret etti.

Kaymakam Osman Uğurlu'yu ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Lice'nin tarihi bir geçmişinin olduğunu belirterek, "Lice, Büyük İskender'e dayanan bir geçmişe sahip. Ashab-ı Kehf gibi çok önemli bir mekandan bahsediyoruz. Antik şehirler, antik mağaraların olduğu bir ilçe, diğer taraftan tarihi güzellikleri olan bir yer" dedi.

"Lice'yi tekrar kalkındıracağız"

Lice'nin çok fazla göç veren bir ilçe olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Son 30 yılda yaşadıklarımızdan en fazla etkilenen yer Lice'dir. Geçmişte birtakım yanlış uygulamalara maruz kalmış bir ilçemiz. Bunun sonuçlarını halen görüyoruz. Yaşadığımız birtakım sorunların temelinde geçmişte yapılanlar var. Fakat biz şuna inanıyoruz. Bugün yaptığımız doğruların faydalarını gelecekte göreceğiz. Bugün dolayısıyla biz sabırla ve ısrarla doğruları yapmaya inşallah yapmaya devam edeceğiz. Halkımıza saygı göstereceğiz, halkımızın hizmetinde olacağız. Lice'yi tekrar kalkındıracağız. Lice'nin imkanlarını genişletmeye çalışacağız."

Çözüm Süreci'nin önemine değinen Cevdet Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hükumetimiz kararlı bir şekilde bu süreci devam ettiriyor. Son ilan ettiğimiz seçim beyannamesinde de bunun altını çizdik. Ayrıca bizim seçim beyannamemizin demokrasi, hukuk, ekonomik ve kalkınma anlamında bütün boyutlarına baktık. Bunlar Çözüm Süreci'ne ilişkili durumlardır. Biz bir taraftan özgürlükleri genişletelim diyelim. Bir taraftan hak ve hürriyetleri güçlendirelim. Diğer taraftan ülkemizi büyütelim, refahımızı artıralım. Ülke içindeki dengesizlikleri azaltalım. Dengeli ve topyekun bir kalkınma sağlayalım. Kalkınma kavramı da aslında bütün bunları içeren bir kavram."

Kalkınmanın sadece ekonomi olmadığını ifade eden Yılmaz, "Kalkınma içinde sosyal adalet, çevreye saygı, kültürel değerleri koruyup, geleceğe taşımak var. Temel hak özgürlüklere ve insana saygı var. Dolayısıyla bütün bunları içeren bir kalkınma anlayışımız var" diye konuştu.

Lice'ye yatırımcı çekmek için gayret göstereceklerini kaydeden Yılmaz, şöyle dedi:

"Lice'de proje koordinasyon birimimizin olması çok güzel bir şey. Biz bölge içindeki dengesizlikleri de gidermek durumundayız. Yatırımcıyı çekmek için gayret göstereceğiz. Yeni yapılacak lise ile derslik sayısı çok makul bir seviyeye gelecek. Eğitimde çok iyi bir aşamaya gelmiş durumdayız. Doktor sayısını mukayese ettiğimizde çok iyi yerlere geldik. Lice'yi Çözüm Süreci'nin getirdiği huzur ortamıyla turizm açısından da değerlendirmemiz lazım. Bu kadar değerli varlıkların üzerine oturuyoruz ancak yeterince tanıtmıyoruz, değerlendirmiyoruz. Çözüm Süreci'nin getirdiği huzur ortamında bir taraftan turizmi geliştirmemiz lazım, bir taraftan tarım ve hayvancılığı daha fazla katma değer üretecek şekilde geliştirmemiz, bir yandan da mermeri ile ön plana çıkan Lice'nin sanayi tesislerini geliştirmemiz lazım."

"Lice daha iyi bir noktaya gelecek"

"Herkesin siyasi görüşü kendinedir. Kim neye inanıyorsa gitsin savunsun. Kime inanıyorsa gitsin oyunu versin" diyen Yılmaz, "Ama bir yandan da bölgemizde istihdamı artırmamız lazım. Buralarda neredeyse nüfus kalmadı. Buralarda üretim ve kalkınma olmadan her geçen gün daha da geriye gidecek. Dolayısıyla biz istiyoruz ki Lice süreçle birlikte teşvik politikamız, kalkınma ajansımız, GAP İdaresi ile çok daha iyi bir noktaya gelecek" ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Aile Destek Merkezi'ni gezdi. Buradaki kursiyerlerle sohbet eden Yılmaz, öğrencilerin seslendirdiği Ahmet Kaya'nın türküsüne eşlik etti, onlarla masa tenisi oynadı.

Cevdet Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanlığını da ziyaret etti. Kendisini çiçeklerle karşılayan kadınlara seslenen Yılmaz, "Kadınlarımızın sosyal hayatlarını zenginleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Kadınların eğitimi ve iş gücüne katılımları bizim için çok önemlidir. Kadınlarımız giderek, çok daha güçlü ve kararlı bir noktaya gelecek. AK Parti olarak her zaman kadınlara destek verdik, destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz ve beraberindekiler, Lice'nin ardından Kocaköy ilçesini de ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Lice'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement